Skillcity krijgt een nieuwe impuls

ICT-ondernemersnetwerk Skillcity krijgt met een nieuwe directeur en een nieuwe hoofdsponsor een nieuwe impuls. Na Skillcity in 16 jaar te hebben opgebouwd tot wat het nu is – een actief business netwerk waarbij inmiddels 500 ICT-ondernemers en 15 kennispartners  zijn aangesloten – draagt oprichter Ben Alfrink het stokje over aan Erik van Toor. PNO Consultants is aangetrokken als nieuwe hoofdsponsor.

Skillcity is ruim 16 jaar actief als netwerkorganisatie voor ICT-ondernemingen in de regio Utrecht. Om de groei en verbreding van het netwerk in goede banen te leiden heeft Ben Alfrink – samen met de Gemeente Utrecht de initiatiefnemer van, en drijvende kracht achter Skillcity – Erik van Toor aangetrokken. Deze zal zich onder meer richten op het versterken van de regionale aantrekkingskracht en het opzetten van een virtueel netwerk. Daarnaast zal ICT-innovatie een centrale rol krijgen in het inhoudelijke programma.

Ben Alfrink draagt zijn directietaken per 1 januari 2018 over aan Erik van Toor. Ben blijft weliswaar als adviseur betrokken bij Skillcity, maar wil daarnaast tijd vrijmaken voor adviesopdrachten en het houden van toezicht in de ICT-branche. Erik van Toor is een ervaren ondernemer met een grote affiniteit met innovatie. Hij heeft verschillende bedrijven opgezet en meehelpen opzetten, waaronder diverse aan ICT-gerelateerde bedrijven. Daarnaast is hij actief als managing partner van ProCorporate.

Van Toor: “Skillcity is voor mij een nieuwe uitdaging, maar wel één die goed aansluit bij mijn kennis en ervaring. Ik zie de enorme kracht en potentie van dit netwerk, en kan niet wachten om met deze mooie bedrijven in dit netwerk aan de slag te gaan. Innovatie en ICT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus ik denk dat mijn ervaring ook goed van pas komt.”

PNO Consultants is als adviesbureau al meer dan 30 jaar actief op het snijvlak van innovatie en funding. In Nederland bevinden zich veel ICT-bedrijven onder de relaties van PNO Consultants.