Als gebruiker hou ik van Twitter, maar als belegger hou ik mijn hart vast. Twitter ging op 7 november voor 26 dollar naar de beurs. In minder dan 2 maanden tijd is de koers van het aandeel, as we speak, bijna verdrievoudigd. Je leest het goed. Vooral de laatste weken ging het hard. De marktwaarde bedraagt inmiddels ruim USD 40 miljard. De rationale achter deze extreme koerswinst en waardering zie ik niet. Twitter is voorlopig nog verliesgevend en er wordt nu wel een erg groot voorschot op de toekomst genomen. Ik heb het hopelijk mis, maar Twitter zou wel eens de zeepbel van het nieuwe jaar kunnen worden.

Enkele uren na het schrijven van dit bericht gingen de beurzen in Amerika open en werd het Twitter-aandeel ruim 13 procent lager gezet op een kleine 64 dollar.

Bronbericht: De koers van het aandeel Twitter heeft een nieuw record gebroken en kwam zojuist heel even op 74 dollar. In de afgelopen maand is de koers alleen al met 75 procent gestegen. Lees: Koers Twitter-aandeel naar 74 dollar.

Bron: Emerce, 26 december 2013