UTRECHT, 2 april 2020 – De corona-uitbraak zorgt voor veel extra belangstelling voor het digitale visitekaartje bizzerd (www.bizzerd.com), dat je contactloos, op afstand, aan iemand kunt geven.

Bizzerd is het digitale alternatief voor papieren visitekaartjes. Zowel zzp’ers, MKB als overheidsinstellingen en grote (internationale) ondernemingen gebruiken bizzerd. Sinds de wereldwijde corona-uitbraak is er een opvallende toename in de belangstelling voor bizzerd. Doordat iedereen voornamelijk op afstand werkt én omdat we minimaal anderhalve meter afstand moeten houden bij direct contact, is een digitale toepassing nog de enige mogelijkheid om een visitekaartje te overhandigen. Met bizzerd presenteer je al je zakelijke gegevens bij elkaar.

Digitaal
Gebruikers delen bizzerd digitaal vanaf hun mobiele telefoon, laptop of tablet via bijvoorbeeld de bizzerd-app, e-mail, WhatsApp, QR, sms, NFC of AirDrop. Niet alleen als digitaal visitekaartje ondersteunt bizzerd zakelijk contact en zakendoen, maar ook met andere functies. Zo kun je met bizzerd bijvoorbeeld ook een presentatie meesturen of video’s. Ook Skypenaam, Zoom-, Whereby- of MS Teams-account en werktijden voegen veel gebruikers nu toe aan hun bizzerd.

Internationaal
De belangstelling voor het contactloze visitekaartje is wereldwijd. Internationaal opererende ondernemingen als farmaceut Pfizer of vastgoedspecialist JLL gebruiken bizzerd.

Webshop en op maat
Zzp’ers kunnen via de webshop op www.bizzerd.com zelf hun digitale visitekaartje maken. Voor ondernemingen van 2 tot 100.000 medewerkers is er bizzerd-op-maat. Bij deze variant begeleidt bizzerd het gehele proces van het ontwerpen en invoeren van het digitale visitekaartje.

Maatschappelijk
Als social return ondersteunt bizzerd via een eigen stichting (bizzerd.work) een groot aantal onderwijsorganisaties. Bizzerd.work wordt daar ingezet als app die jongeren met een arbeidsbeperking en afstand tot de arbeidsmarkt helpt aan een stageplek of baan. De jongeren presenteren zich met bizzerd.work, dat ze gebruiken als digitaal cv, inclusief persoonlijke presentaties en filmpjes. De stichting is in samenwerking met overheid en onderwijs in het leven geroepen.

Over bizzerd
Bizzerd begon in 2016 als Utrechtse startup met als missie om het standaard gedrukte of geprinte visitekaartje te vervangen door een praktisch en duurzaam alternatief met veel extra digitale mogelijkheden. Inmiddels heeft bizzerd wereldwijd honderdduizenden gebruikers. Een team van developers en designers werkt aan de verdere ontwikkeling van bizzerd. Om de groei te funden is een nieuwe financieringsronde gestart. www.bizzerd.com