Als organisatie kun je een goede strategie hebben opgesteld, het zijn de medewerkers die de strategie moeten uitvoeren. Vaak gaat het invoeren van een nieuwe strategie gepaard met organisatieverandering, training en coaching. Alles gericht om de gewenste gedragsverandering te realiseren. Helaas rendeert een groot deel van het geld en de inspanningen niet.

Door de Corona-crisis zien vrijwel alle ondernemers zich gedwongen om de werkprocessen te reorganiseren, thuiswerken, afstand houden, videocalls en zoom-meetings.

Met Strategisch talentmanagement worden de talenten en het gewenste gedrag van je medewerkers in lijn gebracht met de strategie, de ambities van je organisatie en met het nieuwe werken.  

Het overschakelen naar talentmanagement vergt anders denken en doen.

Als HR manager moet je de aandeelhouders meekrijgen. Of je bent directeur en merkt dat je op weerstand bij jouw medewerkers stuit. Hoe kun je daarmee omgaan? 

In een klein uur word je meegenomen in de kracht van talentmanagement, hoe het werkt, mogelijke oorzaken van die weerstand en hoe je hierop kunt anticiperen. 

 

Details

Datum: 4 juni 2020
Aanvang: 14 uur
Duur: 60 minuten
Door: Mareann van Draanen, Assessment Psycholoog en Adviseur Talentontwikkeling bij HDLG

 

Locatie

Microsoft teams. Na aanmelding ontvang je een link.

 

Aanmelden

Voor deelname kun je je eenvoudig aanmelden via het formulier aan de rechterkant onder vermelding van je naam, e-mail, adresgegevens, telefoonnummer.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op telefoonnummer 06 53 36 30 33 of per e-mail naar erik.vantoor@skillcity.nl

Aanmelden voor event