Algemene voorwaarden zijn er in alle soorten en maten. Specifiek voor de IT branche zijn er bijvoorbeeld de Nederland ICT voorwaarden en de Algemene Rijksvoorwaarden bij IT-overeenkomsten. Daarnaast hanteren bepaalde sectoren ook eigen voorwaarden, denk aan de Algemene Inkoopvoorwaarden Gezondheidszorg of de Model inkoopvoorwaarden van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Opdrachtgevers geven met grote regelmaat aan niet te willen contracteren aan de hand van verkoopvoorwaarden en leggen eigen inkoopvoorwaarden op. Dat verkoopvoorwaarden en inkoopvoorwaarden verschillen is een gegeven, maar hoe werken deze verschillen uit wanneer er een meningsverschil ontstaat en waarom is het van belang om over bepaalde onderwerpen te onderhandelen?

Op 2 december worden door Teun Burgers, IT-advocaat bij Cordemeyer & Slager / Advocaten, aan de hand van praktijkvoorbeelden verschillende algemene voorwaarden doorgenomen. Zo wordt helder hoe verschillen (bijvoorbeeld op het gebied van intellectueel eigendom, informatie- en zorgplichten en garanties) in de praktijk uitwerken. Er is voldoende ruimte voor interactie en als je een bepaalde casus of een specifieke set voorwaarden graag wilt laten behandelen dan is daar natuurlijk gelegenheid toe. Geef dit dan graag vooraf door.

Programma 2 dec

15.30 Ontvangst

15.45 Start workshop

17.30 Afsluiting en borrel

Locatie

Pentascope, Utrechtseweg 47, 1213 TL Hilversum

Doelgroep en aanmelden

Management en bedrijfsjuristen van ICT-bedrijven

Je kunt je aanmelden voor deze gratis workshop door een mail te sturen naar ben.alfrink@skillcity.nl. Afmelden is tot 24 uur van tevoren kosteloos. Daarna en bij no-show brengen wij 50 euro in rekening.