Nederlandse ICT-bedrijven staan bekend om hun innovativiteit in het ontwikkelen en vermarkten van nieuwe producten en toepassingen. Veel bedrijven timmeren hard aan de weg in het buitenland. Maar helaas is het vaak de export naar de Oosterburen, die maar niet wil vlotten. Of het nu ligt aan de afhoudende houding van de Duitse klant of de moeilijke communicatie met mogelijke Duitse partners: de resultaten vallen tegen. Maar hoe lukt het dan wel om business te genereren in Duitsland? En welke mogelijkheden heb je om in Duitsland te scoren?

Tijdens de ExportBorrel Duitsland zullen wij uitvoerig stilstaan bij het thema

Kansen voor Nederlandse ICT-bedrijven op de Duitse markt

Tijdens de bijeenkomst informeren wij je graag over:

– De Duitse markt voor ICT – Wat verwachten klanten en hoe maken zij hun keuzes? – Hoe zitten wederverkopers in elkaar? Wat kunnen zij voor jou betekenen? – Hoe verkoop ik in Duitsland? – Wat zijn de belangrijkste succesfactoren?

Onze gastspreker is Jeroen Morrenhof, CEO van FRISS fraud, risk & compliance. Tijdens de ExportBorrel zal hij vertellen over het Duitsland-avontuur van FRISS. Verder zal Jeroen een toelichting geven op zijn keuze om een Duitse business development manager in dienst te nemen en wat daarbij komt kijken.

Programma

17.00 – 17.30 Inloop met drankje
17.30 – 18.15 Verkopen van ICT in Duitsland (Enrico Kretschmar, Gateway to Germany)
18.15 – 18.45 Ervaringen van FRISS in Duitsland (Jeroen Morrenhof, FRISS)
18.45 – 20.00 Netwerken bij een hapje en een drankje

Doelgroep en aanmelden

Deelname is kosteloos en voorbehouden aan ICT-bedrijven met exportplannen richting Duitse markt. Je kunt je per email aanmelden bij Christel de Back (christel@g2g.nl).

Locatie

De ExportBorrel vindt plaats op het kantoor van Gateway to Germany in ‘Het Hoogeland’ aan de Museumlaan 2 te Utrecht.

Gateway to Germany

Gateway to Germany is dé Duitsland-specialist voor Nederlandse bedrijven, die meer willen bereiken op de Duitse markt. Sinds onze oprichting in 2004 zijn wij uitgegroeid tot marktleider op het gebied van strategisch exportadvies, recruitment van Duits personeel, partnersearch en bedrijfsovernames in Duitsland.

gate