Natuurlijk wil je dat jouw bedrijf succesvol is. Je weet ook dat succes nooit komt aanwaaien en altijd een combinatie is van juiste keuzes, hard werken, timing, contacten, veel proberen en niet in de laatste plaats een gezonde dosis geluk.

Op de route naar een succesvol bedrijf heb je regelmatig breinbrekers die op korte termijn van invloed zijn. Technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller, de concurrentiedruk wordt hoger en markten worden complexer. Waar liggen de kansen (en hoe pak je die) in de huidige economische realiteit? Maar ook dilemma’s die samenhangen met de waan van de dag, zoals problemen met klanten of medewerkers.

Bij het bepalen van de koers en verschillende besluitvormingsprocessen kun je soms in gedachten malen. Momenten van eenzaamheid, waarin het nuttig en noodzakelijk kan zijn om als ondernemer met een externe te sparren die door een andere bril kan kijken.

Juist op deze bepalende momenten komt de vraag over de inrichting van jouw bestuur om de hoek. Past de inrichting van jouw bestuur, of met een ander woord governance, nog wel bij de fase van jouw bedrijf en ambities?

Goed bestuur is natuurlijk een containerbegrip. In deze workshop gaan we dit toepasbaar maken, gebruik makend van de ervaringen van de deelnemers.

  • Wat is ‘goed bestuur’? En waarom is dat belangrijk?
  • Welke ontwikkelingen zijn er? Wat is relevant voor ICT-bedrijven?
  • Wat betekent het voor jouw bedrijf en zijn stakeholders?
  • Wat betekent het voor jou als ondernemer?
  • Hoe werkt een Raad van Commissarissen en een Raad van Advies en wat zijn de verschillen?
  • Voorbeelden en cases uit de praktijk. Vragen en dilemma’s van de deelnemers.

De workshop wordt gegeven door Karin Kleingeld en Jan Plant. Beiden zijn betrokken bij de Ondernemende Commissaris. Jan is actief als ICT-ondernemer en ondernemende commissaris bij ICT-bedrijven. Van daaruit neemt hij een ruime ervaring mee, die garant staat voor een inspirerende en uitdagende interactie.

Wil je je vooraf verdiepen in het thema? Ga dan naar de site van de Ondernemende Commissaris.

OC

Programma

15.15 – 15.30 uur Ontvangst

15.30 – 17.30 uur Discussie

17.30 – 18.30 uur Borrel

Locatie

Pentascope, Utrechtseweg 47, 1213 TL Hilversum

Doelgroep en aanmelden

ICT-ondernemers en directieleden die de instelling van een RvC of RvA overwegen, dan wel deze stap al gezet hebben.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar ben.alfrink@skillcity.nl. Afmelden is tot 24 uur van tevoren kosteloos. Daarna en bij no-show brengen wij 50 euro in rekening.