Terug

Seminar ‘Als jouw klant wordt gehackt, dan ben jij aansprakelijk’

19 september 2013 Aanvang: 15:30 uur

‘Diefstal van data; en dan?’, Wouter Wissink, Chubb Insurance

‘100% veiligheid bestaat niet. Maar wat is voldoende veiligheid?’, Bastiaan Bakker, Motiv

Waarschijnlijk ben je niet verantwoordelijk voor de bescherming van iDeal of internetbankieren. Maar dat betekent nog niet dat je niet over digitale veiligheid hoeft na te denken. Nederlandse hackers zoals Brenno de Winter tonen aan dat de basisbeveiliging bij ondernemingen en overheidsinstellingen vaak niet op orde is. De regelgeving en maatschappelijk ontwikkelingen zetten in op aansprakelijkheid als de digitale veiligheid niet op orde is. Dit betekent dat een digitale inbraak serieuze gevolgen heeft voor de bedrijfscontinuïteit. Die van jouzelf en zeker ook die van jouw klant.

Diefstal van data van jouw klant: heb je wel eens nagedacht welke aansprakelijkheid jij dan als leverancier hebt? En wat de kosten kunnen zijn? Heb je de essentiële beveiliging op orde? Garandeer jij de juiste procedures, naleving door je medewerkers, screening van je medewerkers en uitbesteding van kritische activiteiten? Heb jij de aansprakelijkheid voor hardware van derden voldoende afgedekt?

Bastiaan Bakker, directeur business development van Motiv, Wouter Wissink, Northern Europe loss control manager van Chubb en Camiel Beijer, advocaat bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten nemen je mee in wetten, geheimen, (on)mogelijkheden, (koppel)aansprakelijkheden en de gevolgen indien jouw data of die van jouw klant worden gehackt. Vervolgens gaan zij in op de maatregelen die je moet nemen om informatiebeveiliging naar een hoger niveau te brengen en aansprakelijkheid goed af te schermen. Op naar maximale bescherming en beveiliging!

Chubb Motiv

Programma

  • 15.30 uur Ontvangst
  • 16.00 uur Opening. Ben Alfrink, Skillcity
  • 16.05 uur Diefstal van data. En dan? Wouter Wissink, Chubb Insurance
  • 16.35 uur Juridische aspecten rondom security. Camiel Beijer, Van Diepen Van der Kroef
  • 16.55 uur Pauze
  • 17.05 uur 100% veiligheid bestaat niet. Bastiaan Bakker, Motiv
  • 17.50 uur Discussie
  • 18.00 uur Borrel

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de seminar? Stuur dan een email naar Ben Alfrink. Deelname is kosteloos.

Locatie en route

Villa Heideheuvel
Media Park
Sumatralaan 45
1217 GP – Hilversum

Klik hier voor de route