Een seminar over de do’s en don’ts bij het overnameproces vanuit een corporate finance en legal benadering. Hoe verloopt het proces, wat is de waarde van je bedrijf, wat zijn de juridische aandachtspunten en hoe biedt het huidige economische klimaat kansen bij bijvoorbeeld een overname vanuit faillissement. Wat zijn hier de ‘spelregels’ en hoe ga je om met de curator.

Friso Kuipers, directeur AenF Partners, en Erik Jan Bijleveld, partner Van Diepen Van der Kroef Advocaten, geven een seminar waarin ze samen met de deelnemers concreet het proces doorlopen en antwoord geven op bovenstaande vragen.

In 2011 heeft Transfer Solutions het failliete bedrijf Atlis Informatiesystemen overgenomen. Harm Bodewes geeft een toelichting over alles wat er gebeurde tussen het eerste telefoontje van de curator en de uiteindelijke overname van activa (met name medewerkers en klanten) uit de boedel.

Programma

15.30 uur Ontvangst

15.45 uur Welkom en introductie

15.50 uur Het overnameproces in 9 stappen

  • Voorbereiden: strategie, waarde en verkoopklaar maken organisatie
  • Keuzes maken: interne en externe partijen aan tafel, financien op orde
  • Onderhandelen: van het 1e gesprek tot het closen van de deal
  • Omgaan met kopers of verkopers
  • Omgaan met een curator
  • Een goed contract begint bij de start

17.45 uur Afsluiting en borrel

Doelgroep en aanmelden

Het seminar biedt plaats aan 20 ICT-ondernemers. Je hoeft nog geen concrete plannen te hebben om te verkopen. Of om een bedrijf te kopen.

Wil je aanwezig zijn, stuur dan een mail naar Ben Alfrink. Deelname is kosteloos.

Locatie en route

Het seminar vindt plaats op het kantoor van Van Diepen Van der Kroef Advocaten:

Maliebaan 10a
3581 CN Utrecht

Kijk voor de route op vandiepen.com

Over de sprekers

Erik Jan Bijleveld is advocaat sinds 1988 en altijd werkzaam geweest in de commerciële ondernemingspraktijk. In 1996 is hij toegetreden tot de maatschap. Door zijn ervaring op het gebied van het algemene ondernemings(proces)recht fungeert Erik Jan als klankbord voor een breed scala van ondernemingen en bestuurders, in het bijzonder in situaties waar de aandeelhouder tevens bestuurder is. Erik Jan Bijleveld adviseert, onderhandelt en procedeert op het terrein van algemene ondernemingsrechtelijke vraagstukken, met een nadruk op fusies en overnames, ICT-contracten, bestuurdersaansprakelijkheid, aandeelhoudersovereenkomsten en commerciële contracten. Hij is tevens door de Kamer van Koophandel benoemd tot arbiter in handelsgeschillen.

Friso Kuipers is al bijna 15 jaar actief in het vak van fusies en overnames. Hij behaalde zijn MBA aan Henley in 1992 en is sinds 2002 Register Valuator. Vanaf 2004 is Friso tevens geregistreerd NMI – mediator. Friso houdt zich bezig met alle fases binnen het fusie- en overnameproces, van strategische analyses tot waardebepalingen en (contract-)onderhandelingen. Hij heeft reeds tientallen transacties succesvol begeleid. Door rechtbanken en Kamers van Koophandel wordt hij regelmatig benoemd als onafhankelijk deskundige voor het bepalen van de waarde van de aandelen van een onderneming bij geschillen.

Harm Bodewes is in 1991 afgestudeerd als Bestuurlijk Informatiekundige (Universiteit van Tilburg). Later behaalde Harm ook zijn MBA aan Business School Nederland. De eerste vijf jaar van zijn loopbaan werkte Harm als consultant/trainer bij Oracle. Sinds 1995 werkt hij bij Transfer Solutions, een startup die ontstond vanuit Oracle Nederland. Harm werkte bij Transfer Solutions in allerlei rollen, het langst als Business Unit Manager van de Consulting-afdeling. Inmiddels is Transfer Solutions met ruim 140 medewerkers een van de grootste onafhankelijke Oracle-/Java-dienstverleners in Nederland. Harm is sinds 2009 lid van de driekoppige directie van Transfer Solutions.

AenFpartners transfersolutions