De Utrechtse Ondernemers Academie (UOA) organiseert dit jaar samen met Skillcity een masterclass voor ICT-ondernemers met de ambitie om zich verder te ontwikkelen en daarmee hun organisatie naar de volgende fase te brengen. Tijdens de masterclass zetten wij ervaren ondernemers en managers in als docent, die er op gericht zijn dat de groeidoelstellingen behaald gaan worden.

De masterclass bestaat uit vijf pijlers: workshops, personal coaching, werkplaatsbijeenkomsten, netwerken, aangevuld met de inbreng van ervaringen van enkele ICT-ondernemers, die een succesvolle groei van hun bedrijf achter zich hebben liggen. Wat zijn hun lessons learned?

6e workshop over de lessons learned bij de sterke groei van Top 3 internetbureau eFocus

efocus

Ruim 13 jaar geleden werd op de zolderkamer in Rotterdam het internetbureau eFocus opgericht. Daar werd de basis gelegd voor de snelle groei die eFocus heeft meegemaakt naar waar zij nu staat: een van de 3 beste internetbureaus van Nederland met ruim 150 medewerkers. Uit eFocus zijn in de loop der jaren een vijftal zustermaatschappijen ontstaan met aanverwante diensten. De groep waartoe eFocus behoort, bestaat uit 325 medewerkers en draait over 2013 zo’n 30 miljoen omzet. Björn Simmelink is een van aandeelhouders van de groep en actief als directeur en was destijds actief op die zolderkamer. Na een uitstapje bij Ernst & Young is Björn in 2005 weer bij de groep gekomen waar destijds zo’n 30 medewerkers actief waren en waar sindsdien dus veel is gebeurd. Een groot deel van de tijd van Björn gaat op aan ondernemen, maar daarnaast houdt Björn zich voornamelijk bezig met zijn gezin wat sinds kort is uitgebreid met een tweeling (er is al een dochter). De tijd die daarna nog over is wordt besteed aan koken en sporten (golf in de zomer, tennis in de winter).

UOA