Congres

ICT Ondernemerschap 2013

Locatie

Auditorium ABN Amro Bank, Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam

Datum

14 mei 2013 van 14:30 – 18:00 uur

Doelgroep

ICT ondernemers

Thema

‘De uitkomst van groter denken’

Op 14 mei organiseren BusinessBase en ABN Amro voor de vierde keer het congres ICT Ondernemerschap. Dit jaar is het thema ‘De uitkomst van groter denken’. Het doel van het congres is om het ambitieniveau in Nederland naar een hoger plan te tillen: ondernemers kunnen Nederland gebruiken als springplank voor verdere groei.

14:30-15:00

Ontvangst

Opening dagvoorzitter en moderator

Emo Prins, CEO BusinessBase, dagvoorzitter.

Menno van Leeuwen, Sector Banker TMT ABN Amro Bank.

15:00-15:30

Quintin Schevernels, CEO Layar | Industrieleider in Augmented Reality

Quintin Schevernels is CEO van Layar. De afgelopen 10 jaar heeft Quintin gewerkt in senior management posities voor toonaangevende mediabedrijven. Zo was hij onder andere directeur van Telegraaf en VNU media. Quintin’s focus lag vooral op (groei)strategie, innovatie, online media, technologie, professionalisering, leiderschap en organisatieverandering.

Layar is het leidende bedrijf op het gebied van augmented reality. Grote ambitie vraagt om grote investeerders. Onder andere Intel Capital is een van de investeerders. Hoe heeft Layar dat voor elkaar gekregen? Waar groeit ze naartoe? Welke keuzes heeft zij gemaakt in de verschillende business modellen en wat waren daarvan de (financiële) consequenties?

15:30-16:00

Derek Roos, CEO Mendix | Mendix nog wel Dutch?

Derek verhuisde eind 2011 naar Boston met het hoofdkantoor van Mendix. Mendix heeft de laatste jaren steeds meer grote internationale klanten die gebruik maken van het Mendix App Platform voor de snelle en eenvoudige ontwikkeling van nieuwe apps voor web of mobiel. Derek werd vorig jaar gekozen tot Ernst & Young Emerging Entrepreneur of the Year 2012.

Mendix heeft een app platform voor bedrijven. Door verbeteringen in web en mobile integratie groeit de ROI van bedrijven. Wat is de ROI van Mendix zelf? En hoe groot zijn de ambities? Oprichter en CEO Derek Roos is na een grote investering eind 2011 verhuisd naar de VS. Wat maakt Boston een betere springplank dan Rotterdam?

16:00-16:30

Jacco Bouw, CEO Webpower | Groeien dat doe je in China

Jacco Bouw startte Webpower in 1999. Jacco had grotere volumes nodig om zijn bedrijf volledig op emailmarketing te kunnen laten renderen en vertrok daarom naar China. Hier was de markt nog onontgonnen. Inmiddels zijn 43 van de top 100 e-commerce bedrijven in China klant van Webpower.

Webpower is van een emailmarketing bedrijf uitgegroeid tot een wereldveroveraar in marketing automation. Groeit op eigen kracht. CEO Jacco Bouw pakte in 2008 het vliegtuig naar China, waar hij nog niet eerder was geweest. Inmiddels is zijn grootste omzet afkomstig uit Azië en heeft hij vier kantoren in China. Hoeveel kantoren gaat Jacco nog openen in China? Hoe makkelijk is het om in China te ondernemen?

16:30-17:00

Pierre Guelen, CEO Planon | Wereldmarktleiderschap vanuit Nijmegen

Als oprichter van Planon is Pierre Guelen verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten en de strategie en visie van het bedrijf. Pierre leidt Planon’s toppositie in de Facility Management en Real Estate Management sector. Sinds de oprichting van Planon in 1982 heeft hij een actieve rol gespeeld in het vergroten van het brancheprofiel en in het aantonen van de rol die vastgoed en Facility Management speelt bij de ondersteuning van de algemene bedrijfsstrategie van een organisatie. Door zijn leiderschap heeft Planon vele prijzen gewonnen, onder andere Deloitte’s Best Managed Companies award.

Planon is wereldwijd nummer 2 in facility en real estate software. Meer dan 1800 klanten in 40 landen gebruiken software van Planon. Wat zijn de ervaringen van CEO Pierre Guelen rondom internationalisatie? Hoe heeft Planon deze wereldwijde groei gefinancierd? En hoe speelt Planon in op nieuwe technologische verschuivingen?

17:00-18:00

Afsluiting & Borrel

Aanmelden

ICT-ondernemers kunnen zich hier aanmelden.

Het congres ICT Ondernemerschap 2013 is een initiatief van

businessbase