Tussen 12 februari 2013 en 2 juli 2013 organiseert Skillcity i.s.m. de Hogeschool Utrecht de masterclass Leiderschap voor ICT-ondernemers. Voor ondernemers van ICT-bedrijven met minimaal 20 medewerkers.

In 10 bijeenkomsten ontwikkel jij jouw leiderschapskwaliteiten en -vaardigheden. Aan de hand van gerenommeerde literatuur reik jij jezelf en je collega ondernemers de theorie aan. Vervolgens toets je deze en pas je deze toe. Eerst in een real-life startproject (bezorg een dagdeel plezier aan een groep mensen in een achterstandssituatie). Vervolgens in jouw eigen praktijk, waarbij je steeds in de intervisiebijeenkomsten een goed klankbord vindt.

De masterclass start met een kick-off op 12 februari 2013 tussen 16.00 – 20.00. Hier ontmoet je de docent en je mede-deelnemers. We geven een introductie van het gehele programma en we komen tot persoonlijke leerdoelen.

BoekenLeiderschap

Programma

De masterclass bestaat uit 10 bijeenkomsten. Hierin wordt theorie behandeld en door middel van kleine onderzoeken, casussen en intervisie wordt deze door de deelnemers in de praktijk gebracht:

  • één kick-off en één evaluatiebijeenkomst
  • 4 trainingsbijeenkomsten gericht op persoonlijk leiderschap. In de training komen de onderwerpen aan bod, die tevens als eigenschappen ten grondslag liggen van het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap‘ van Stephen Covey: Pro-activiteit, persoonlijke visie, persoonlijk management, creëren van win-win-situaties, empatische communicatie, creatieve samenwerking en permanente zelfverbetering.
  • 4 werkcolleges rondom ‘vitaliserend leiderschap’ met als centrale vraag: Hoe verhoog je als leider het energieniveau in jouw organisatie? Dit wordt gekoppeld aan een tweetal korte onderzoeken in jouw eigen organisatie. Als basis gebruiken we de boeken ‘Fully Charged: How great leaders boost their organizations and ignite high performance‘ (Heike Bruch, Bernd Vogel) en ‘Glow: How you can radiate energy, innovation, and success’ (Linda Gratton).
  • De deelnemers worden in 4 teams van 3 tot 4 personen ingedeeld t.b.v. het startproject, de intervisieopdrachten en het verzorgen van de boekpresentaties.

De 4 + 4 bijeenkomsten bestaan uit 2 uur workshop (kennisoverdracht) en 1,5 uur intervisie (toepassing binnen de eigen praktijk).

De masterclass wordt gegeven door drs. Michael Makowski en de intervisie wordt begeleid door Theo Dijt.

Meer info, kosten of aanmelden?

Heb je belangstelling? Meld je dan met een mailtje bij Ben Alfrink. Ben neemt telefonisch contact met je op om meer uitleg te geven en vragen te beantwoorden. De kosten van de masterclass bedragen 2.250 euro, ex BTW en ex aanschaf literatuur, incl. catering. Voor participanten van Skillcity geldt een gereduceerd tarief van 2.000 euro. Inschrijven kan met het inschrijfformulier ‘masterclass leiderschap’.

Locatie

Alle bijeenkomsten vinden plaats aan de Hogeschool Utrecht op de Uithof.

hu

Over Michael Makowski

De masterclass wordt gegeven door Michael Makowski, docent aan de Hogeschool Utrecht, faculteit Economie en Management. Hij is bedrijfskundige en managementtrainer, ontwikkelaar en coördinator van diverse leiderschapsprogramma’s, zoals o.a. de minor charismatisch leiderschap, een leiderschapscursus voor excellente studenten en een internationale zomercursus over leiderschap en duurzame innovaties.

Makowski

Over Theo Dijt

De intervisie wordt begeleid door Theo Dijt, ondernemer, management consultant en interim-manager. Theo is bedrijfskundige en mede-oprichter van adviesburo Pentascope. De laatste jaren richt hij zich op het ontwikkelen van de talenten van mensen en organisaties. Hij doet dat onder meer vanuit Onbegrensd Talent, Trices en Berckeley Square, bedrijven waar hij in een mede-ondernemende rol bij betrokken is.

theo dijt