Wat zijn jouw rechten in geval van een faillissement of doorstart van een afnemer? Moet je hieraan meewerken en hoe zit het met de vorderingen die je nog hebt op de failliete partij? Kan jouw licentieovereenkomst zomaar eindigen en maakt het nog uit of het maatwerk is of niet? Hoe krijg je je hardware terug? Wanneer mag je stoppen met je dienstverlening? Kun je extra zekerheden vragen en zo ja welke? Hoe ga je om met de curator van je afnemer/leverancier?

De economische crisis is nog niet voorbij. Het aantal faillissementen neemt nog steeds toe, evenals het aantal bedrijven in moeilijkheden. Veel bedrijven hebben te maken met deze aan insolventie gerelateerde problematiek. Bijvoorbeeld doordat zij te maken krijgen met afnemers of leveranciers in problemen. Het komt voor dat bedrijven hierdoor ook zelf in problemen komen en wat doe je dan?

Bovengenoemde vragen en meer krijgen de advocaten van Van Diepen Van der Kroef regelmatig van hun klanten. Voor veel van deze vragen biedt de wet of jurisprudentie niet altijd een antwoord. De oplossing zit hem dan ook vaak in een pragmatische aanpak.

Skillcity organiseert samen met Van Diepen Van der Kroef Advocaten een round table waarin de do’s en don’ts langskomen in geval je te maken krijgt met een klant of leverancier in moeilijkheden. Wim Korte, directeur van Rainbow Solutions vult vanuit de praktijk aan.

Programma

  • 15.45 uur Inloop en ontvangst
  • 16.00 uur Omgaan met afnemers en opdrachtgevers in financiële problemen, Erik Jan Bijleveld, advocaat
  • 16.45 uur De praktijk van de curator, Dennis Steffens, advocaat/curator
  • 17.30 uur Afsluiting en borrel

Deelnemen?

Er is plek voor maximaal 10 ICT-ondernemers, dan wel hun juridische medewerkers. Deelname is kosteloos.

Meld je aan via de mail bij Ben Alfrink. Vermeld je naam, functie en bedrijfsnaam.

Locatie en route

Het seminar vindt plaats in het Utrechtse kantoor van Van Diepen Van der Kroef aan de Maliebaan 10a. Klik hier voor de route.

Over Van Diepen Van der Kroef Advocaten

Van Diepen Van der Kroef heeft veel ervaring met het begeleiden van bedrijven die te maken krijgen met de gevolgen van de economische crisis. Advocaten van Van Diepen Van der Kroef worden ook met regelmaat benoemd tot curator in faillissementen. Kijk voor meer info op www.vandiepen.com.