Een interactieve workshop over de do’s en don’ts bij het overnameproces vanuit een corporate finance en legal benadering. Hoe verloopt het proces, wat is de waarde van je bedrijf, wat zijn de juridische aandachtspunten en hoe beïnvloedt het huidige economische klimaat het overnameproces? Wie zijn belanghebbenden? Hoe bepaal je de strategie?

Friso Kuipers, directeur AenF Partners, en Erik Jan Bijleveld, partner Van Diepen Van der Kroef Advocaten, geven een workshop waarin ze samen met de deelnemers concreet het proces doorlopen en antwoord geven op bovenstaande vragen.

Programma

15.30 uur Ontvangst

15.45 uur Welkom en introductie

15.50 uur Het overnameproces in 9 stappen

  • Voorbereiden: strategie, waarde en verkoopklaar maken organisatie
  • Keuzes maken: interne en externe partijen aan tafel, financien op orde
  • Onderhandelen: van het 1e gesprek tot het closen van de deal
  • Omgaan met kopers of verkopers
  • Een goed contract begint bij de start

17.30 uur Afsluiting en borrel

Doelgroep en aanmelden

De workshop biedt plaats aan 20 ICT-ondernemers. Je hoeft nog geen concrete plannen te hebben om te verkopen. Of om een bedrijf te kopen.

Wil je aanwezig zijn, stuur dan een mail naar Ben Alfrink. Deelname is kosteloos.

Locatie en route

De workshop vindt plaats op het kantoor van Van Diepen Van der Kroef Advocaten

Maliebaan 10a
3581 CN Utrecht

Kijk voor de route op vandiepen.com

Over de sprekers

Mr. Erik Jan Bijleveld is advocaat sinds 1988 en altijd werkzaam geweest in de commerciële ondernemingspraktijk. In 1996 is hij toegetreden tot de maatschap. Door zijn ervaring op het gebied van het algemene ondernemings(proces)recht fungeert Erik Jan als klankbord voor een breed scala van ondernemingen en bestuurders, in het bijzonder in situaties waar de aandeelhouder tevens bestuurder is. Erik Jan Bijleveld adviseert, onderhandelt en procedeert op het terrein van algemene ondernemingsrechtelijke vraagstukken, met een nadruk op fusies en overnames, ICT-contracten, bestuurdersaansprakelijkheid, aandeelhoudersovereenkomsten en commerciële contracten. Hij is tevens door de Kamer van Koophandel benoemd tot arbiter in handelsgeschillen.

Friso Kuipers is al bijna 15 jaar actief in het vak van fusies en overnames. Hij behaalde zijn MBA aan Henley in 1992 en is sinds 2002 Register Valuator. Vanaf 2004 is Friso tevens geregistreerd NMI – mediator. Friso houdt zich bezig met alle fases binnen het fusie- en overnameproces, van strategische analyses tot waardebepalingen en (contract-)onderhandelingen. Hij heeft reeds tientallen transacties succesvol begeleid. Door rechtbanken en Kamers van Koophandel wordt hij regelmatig benoemd als onafhankelijk deskundige voor het bepalen van de waarde van de aandelen van een onderneming bij geschillen.

AenFpartners