SalesPerformance

20 ICT-bedrijven vormen een samenwerkingsverband gericht op het verbeteren van hun sales performance. Hiertoe is een programma, bestaande uit een tiental workshops en individuele coaching opgezet, waarbij gebruik wordt gemaakt van het programma Mijn Bedrijf 2.0. Op 1 maart was de kick off.

Slimmer samenwerken via co-creatie

De Senseo, oftewel: hoe bedrijven hun innovatievermogen bundelen en een megahit scoren. Je kent de successtory van Douwe Egberts en Philips. Samen ontwikkelden zij de Senseo. Samen deelden zij de winst.

Deze samenwerking is een voorbeeld van ‘open innovatie’. Dat is innovatie waarbij partners samen aan de slag gaan. Deze vorm van innovatie stelt hoge eisen aan je vermogen tot samenwerken. Deze workshop gaat daarover. Daarbij gaat het om generatieve samenwerking en niet zo zeer om effectieve samenwerking. Generatieve samenwerking is een manier van samenwerking gericht op het ontwikkelen van iets nieuws.

Resultaten

Je hebt na deze workshop zicht op de mogelijkheden om met andere bedrijven samen te werken aan nieuwe producten of diensten. Je weet wat daar bij komt kijken en je bent in staat om deze eisen succesvol om te zetten in de praktijk.

Programma

In deze workshop worden korte stukjes theorie afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk en zelf doen. Je oefent een aantal methoden en technieken en je ontdekt welke eisen gesteld worden aan de deelnemende partijen en hoe je de samenwerking het best kunt vormgeven.

Workshopleider

Michaël Makowski, onderzoeker en trainer, verbonden aan het lectoraat Organiseren van Innovaties bij de Hogeschool Utrecht.

Voor info kun je terecht bij Ben Alfrink via ben.alfrink@skillcity.nl.

Over Mijn Bedrijf 2.0

Mijn Bedrijf 2.0 is een programma dat ondernemers in de provincie Utrecht helpt om slimmer te werken. Het doel hiervan? Hogere omzetten, kortere doorlooptijden en gemotiveerder personeel. Slimmer werken kan op allerlei manieren. Mijn Bedrijf 2.0 laat zien welke veranderingen het meeste effect hebben in jouw onderneming. Vaak kun je met kleine investeringen al een hoog rendement behalen. Want je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden.

mijnbedrijf20