Aanbesteden, tenderen, pitchen. Een explosief groeiend fenomeen in de B2B markt van de zakelijke dienstverlening. De overheid was al wettelijk verplicht om aan te besteden. Het bedrijfsleven neemt dit in toenemende mate over en bedrijf na bedrijf professionaliseert zijn offertetraject.

Skillcity organiseert samen met de HU en adviesbureau Cinfield deze bijeenkomst ter introductie van een nieuwe masterclass voor 12 middelgrote en kleinere ICT-bedrijven. De masterclass gaat specifiek in op het proces van aanbestedingen en tenders in de ICT. Succesvol bidmanagement vraagt om specifieke competenties, kennis en focus, die veelal nog niet aanwezig zijn bij de sales- en accountmanagers. De masterclass is uniek vanwege:

  • Zicht op de innovatiekracht van jouw medewerkers door een business scan
  • Twee medewerkers doen in de masterclass, die uit vijf avonden bestaat, kennis op om een effectief bid- en tenderproces op te kunnen zetten
  • Je werkt collegiaal samen met 11 ICT-bedrijven, eerst in de workshops en daarna in aparte intervisiebijeenkomsten (social group)
  • Je krijgt individuele ‘op maat’ begeleiding bij de implementatie in je eigen bedrijf. Mijn Bedrijf 2.0 stelt voor elk bedrijf vanuit het subsidietraject ‘Slimmer werken’ 4000 euro ter beschikking.

De bijeenkomst op 17 januari 2012 gaat in op de aanpak, de inspanning die van jou wordt gevraagd tijdens de masterclass en natuurlijk wat het jouw bedrijf gaat opleveren. De bijeenkomst van 17 januari verplicht je niet tot deelname aan de masterclass.

Programma

  • 15.00 uur Ontvangst
  • 15.30 uur Welkom en introductie deelnemers door Ben Alfrink, Skillcity
  • 15.40 uur Toenemend belang van aanbesteden in ICT, ook voor middelgrote en kleinere ICT-bedrijven, door Cinfield
  • 16.20 uur Sales innovatie via een social group, Astrid Bolland, Mijn Bedrijf 2.0
  • 16.40 uur Van offertetraject naar bid- en tendermanagement, Jan Willem Lokerman, HU
  • 17.00 uur Borrel

Voor wie en hoe aanmelden

Deelname aan de bijeenkomst van 17 januari is vooral bedoeld voor ondernemers en sales managers, die willen weten wat de masterclass hen kan bieden. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Je kunt je via email aanmelden bij Ben Alfrink. Vermeld de naam van jouw bedrijf, aantal FTE en de naam en functie van de deelnemer(s).

Aan de masterclass kunnen 12 ICT-bedrijven deelnemen met 5 – 250 medewerkers en gevestigd in de provincie Utrecht. Van elk bedrijf vragen we twee personen om deel te nemen, zodat de continuiteit is gewaarborgd. Per bedrijf bedraagt de eigen bijdrage voor het gehele traject 1000 euro ex btw.

Locatie

De introductiebijeenkomst vindt plaats bij de Hogeschool Utrecht, Faculteit Economie en Management, Padualaan 101, Utrecht (Uithof), ruimte 1C2.

Klik hier voor de route.

Over Mijn Bedrijf 2.0

Mijn Bedrijf 2.0 is een traject dat ondernemers in de regio Utrecht helpt om slimmer te werken. Het doel hiervan? Hogere omzetten, kortere doorlooptijden en gemotiveerder personeel. Slimmer werken kan op allerlei manieren. Mijn Bedrijf 2.0 laat zien welke veranderingen het meeste effect hebben in jouw onderneming. Vaak kun je met kleine investeringen al een hoog rendement behalen. Want je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden.

mijnbedrijf20