Een knelpunt oplossen kan verrassend makkelijk zijn

Op deze vrijdagmiddag willen Skillcity en participant Caesar jou en 7 andere deelnemers kennis laten maken met de kracht van de ‘TOC Denkprocessen’. Een prima manier om de laatste uren voor het weekend te besteden aan het leggen van de oplossing voor dat ene probleem dat al langer speelt. Ga hierna naar huis, laat de stof bezinken en ga er vervolgens fris mee aan de slag.

TOC?

Eli Goldratt (1947-2011) is de grondlegger van de Theory Of Contraints en bij de meesten bekend als schrijver van onder andere het boek ‘Het Doel’. Eli gaat ervan uit dat in een systeem slechts één belangrijk knelpunt zit dat groei en maximale benutting van capaciteit in de weg zit. Het vinden en oplossen van dat knelpunt blijkt verrassend eenvoudig en heeft inmiddels op veel gebieden toepassingen gevonden. In de jaren 80 begon hij in de logistieke wereld. De laatste jaren richt de TOC community zich ook op het oplossen van knelpunten in de zakelijke dienstverlening.

Hiervoor heeft hij de TOC Denkprocessen geïntroduceerd. Deze methodiek is gebaseerd op het feit dat wanneer doelen niet gehaald worden er aannames of overtuigingen zijn die contra-productief gedrag in de hand werken. Door deze op een constructieve en logische wijze aan de orde te stellen ontstaat er ruimte voor goede, gedragen oplossingen. De essentie hiervan is heel eenvoudig en kan jou helpen om persoonlijke én organisatiedilemma’s op te lossen.

Programma

Richard Wentzel, business unit manager bij de Caesar Academy, begeleidt deze middagsessie. Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur Inloop

14.00 uur Welkom en kennismaking

  • Een stukje theorie over de theory of constraints
  • Aan de slag met de TOC Denkprocessen
  • Herken de verschillen tussen een ongewenst effect, een verborgen oplossing en een vermoede oorzaak
  • Oorzaak-gevolg: waar beginnen de problemen?
  • In beeld brengen van het werkelijke dilemma
  • Werken aan een doorbraakoplossing

17.30 uur Korte evaluatie en afsluiting

Deelnemen

Er is plek voor een groep van maximaal 8 ondernemers en managers. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Ben Alfrink. Vermeld hierin je naam, functie en bedrijfsnaam.

Pay What You Want

De middag wordt aangeboden middels het Pay What You Want principe. Dat betekent dat je achteraf zelf bepaalt welke waarde de workshop voor jou heeft gehad. De spelregels hiervoor zijn heel eenvoudig: Jij doet mee aan de workshop en na een week komt de begeleider bij je langs om de workshop kort te evalueren. Jij geeft aan voor welk bedrag een factuur gestuurd kan worden. En vond je het niets? Dan betaal je ook niets. Mocht je behoefte hebben aan meer verdieping of begeleiding in de materie, ook bij implementatie, dan kunnen daar op dat moment ook afspraken over worden gemaakt.

Locatie

De workshop vindt plaats bij Caesar Groep aan de Zonnebaan 9 te Utrecht. Klik hier voor de route.

Meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over TOC en de TOC Academy.