Onderneem milieubewust: Ken de CO2-footprint van jouw bedrijf

De CO2-footprint of Carbon footprint geeft aan in welke mate jouw bedrijf CO2 uitstoot als gevolg van het gebruik van zakelijk en woon-werkverkeer, verwarming en koeling, gebruik van elektriciteit en gas, afval en inkoop van producten. Met de softwaretool Carbon Manager kun je je eigen CO2-footprint maken. De provincie Utrecht stelt deze tool (in 2011) gratis beschikbaar voor organisaties uit de provincie Utrecht. Heb jij je CO2-footprint nog niet gemaakt of wil je meer uitleg over de Carbon Manager? Neem dan deel aan deze workshop.

Werken met de Carbon Manager

Om de Carbon Manager goed te kunnen gebruiken raden we elke gebruiker aan een workshop CO2-footprint te volgen. Je krijgt hierin uitleg over de mogelijkheden van het instrument, het bepalen van de scope van jouw footprint en hoe je de gegevens moet invoeren. We vragen jou vooraf zoveel mogelijk gegevens te verzamelen, zodat je deze tijdens de workshop kunt invoeren en jouw specifieke vragen hieromtrent kunt stellen. Aan het einde van de workshop heb je jouw footprint dan al grotendeels klaar.

Wanneer en waar?

Vrijdag 10 juni 2011, 10.00 – 13.00 (inclusief lunch)

De workshop vindt plaats in het provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht

Deelname is kosteloos.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor ondernemers en managers die voor hun in de provincie Utrecht gevestigde organisatie een CO2-footprint willen maken. Je vindt de Carbon Manager op http://carbonmanager.provincie-utrecht.nl/

Aanmelden

Meld je uiterlijk 3 juni aan bij Laura.Dolleman@provincie-utrecht.nl. Zij stuurt jou een overzicht van gegevens die we je vragen voor de workshop te verzamelen. Voor vragen over de workshop of het aanvragen van een account voor de Carbon Manager kun je terecht bij Laura Dolleman of Janneke van Bakel, 030-2582876.