Onderneem milieubewust: Ken de CO2-footprint van je bedrijf

De CO2-footprint of Carbon footprint geeft aan in welke mate jouw bedrijf CO2 uitstoot als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen in verkeer, luchtvaart, transport, productie van elektriciteit, verwarming enz. Met de softwaretool Carbon Manager kun je je eigen CO2-footprint maken. Heb jij je CO2-footprint nog niet gemaakt of wil je meer uitleg over de Carbon Manager? Neem dan deel aan een van de workshops CO2-footprint. De eerstvolgende is op 10 maart.

Werken met de Carbon Manager

Om de Carbon Manager goed te kunnen gebruiken raden we elke gebruiker aan een workshop CO2-footprint te volgen. Je krijgt hierin uitleg over de mogelijkheden van het instrument, het bepalen van de scope van jouw footprint en hoe je de gegevens moet invoeren. We vragen jou vooraf zoveel mogelijk gegevens te verzamelen, zodat je deze tijdens de workshop kunt invoeren en jouw specifieke vragen hieromtrent kunt stellen. Aan het einde van de workshop heb je jouw footprint dan al grotendeels klaar.

Wanneer en waar?

Er zijn twee workshops gepland:

  • Donderdag 10 maart 2011, 10.00 – 13.00 (inclusief lunch)
  • Vrijdag 10 juni 2011, 10.00 – 13.00 (inclusief lunch)

De workshops vinden plaats in het provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht

Deelname is kosteloos.

Voor wie?

De worskhop is bedoeld voor iedereen die voor zijn of haar organisatie een CO2-footprint wil maken en een account voor de Carbon Manager heeft. Je vindt de Carbon Manager op http://carbonmanager.provincie-utrecht.nl/

Aanmelden

Meld je uiterlijk 3 maart aan voor de workshop in maart bij Laura.Dolleman@provincie-utrecht.nl of 3 juni voor de workshop op 10 juni. Zij stuurt jou een overzicht van gegevens die we je vragen voor de workshop te verzamelen. Voor vragen over de workshop kun je terecht bij Laura Dolleman of Janneke van Bakel, 030-2582876.