Thema 2011: ‘Internationaal zaken doen: veilig en verantwoord’

Voor importerende en/of exporterende bedrijven in ICT, Food en Mode & Textiel is de Internationale Handelsdag op 7 april in DeFabrique in Utrecht een must. De Kamers van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland en Midden-Nederland brengen op die dag partijen bij elkaar die ondernemers in betrekkelijk korte tijd op de hoogte brengen van de kansen bij import en export. Het thema van de Internationale Handelsdag is "veilig en verantwoord zakendoen". Export biedt nieuwe afzetkansen, maar die zijn alleen maar te benutten als ondernemers beslagen ten ijs komen. Veilig en verantwoord zaken doen is daarbij het uitgangspunt.

kv utrecht

Cloud computing en internationaal zaken doen

In de ICT sector is cloud computing op dit moment de meest significante trend. Cloud computing is de aanduiding voor de stille IT revolutie die zich heel geleidelijk onder onze ogen aan het voltrekken is. Het is een radicaal nieuwe vorm van het leveren van ICT resources en -services. Flexibel, elastisch en op afroep beschikbaar. Wat zijn de ontwikkelingen van cloud computing internationaal? Wat is cloud computing vanuit een international business perspectief? Hoe veilig is cloud computing eigenlijk?

Wat betekent cloud computing voor het outsourcen van ICT? India lijkt als outsourcingland minder interessant te worden voor het uitbesteden van ICT-activiteiten, terwijl de interesse in nearshoring in Oost-Europa toeneemt. Is dat zo? Waarom wilt u eigenlijk gaan outsourcen? Wat maakt dat India interessant is of juist niet? En vooral hoe pak je dit goed aan?

Programma

Tussen 16.00 – 21.00 uur kun je een uitgebreid en gevarieerd programma volgen. Je wordt bijgepraat over sectorspecifieke onderwerpen door specialisten van onder andere Fenedex, Agentschap NL, EVD Internationaal en diverse brancheorganisaties. Maar je hoort ook praktijkverhalen van collega-ondernemers.

Naast het inhoudelijke programma bieden wij jou de mogelijkheid om met collega-ondernemers en (sector)specialisten kennis te maken en ervaringen te delen op het interactieve netwerkplein.

15.30 uur

Ontvangst

16.00 uur

Opening

16.15 – 16.45 uur

Trends in export door Fenedex

17.00 – 17.45 uur

Eerste ronde presentaties en rondetafelgesprekken

17.45 – 18.30 uur

Buffet met presentatie Social Media en Export door Hessel van Oorschot van Punda Milia

18.30 – 19.15 uur

Tweede ronde presentaties en rondetafelgesprekken

19.30 – 20.15 uur

Derde ronde presentaties en workshop

20.30 – 21.00 uur

Borrel

Deelnemen of meer info?
Meer informatie over de Internationale Handelsdag is te verkrijgen bij Ime Duyfjes (036 5248748 of 06 18609038) en Maryke Otten (030 2396667 of 06 16819646) van de Kamer van Koophandel. Voor aanmeldingen en het exacte programma-aanbod: www.kvk.nl/IHDdefabrique. Deelname is kosteloos.

Locatie
Het event vindt plaats in DeFabrique.
Adres:Westkanaaldijk 7, 3542 DA in Utrecht

Over de Internationale Handelsdag:
Nasrat Popal, accountmanager Internationaal Ondernemen voor de sector ICT en Nieuwe Media bij NL EVD Internationaal, ‘De Internationale Handelsdag speelt in op internationale trends en ontwikkelingen in de ICT sector. Bedrijven kunnen hier hun voordeel mee doen. Om succesvol internationaal zaken te kunnen doen, is het van groot belang dat ICT- en Nieuwe-Mediabedrijven zich goed voorbereiden voor ze de stap zetten naar het buitenland. De Internationale Handelsdag is het ideale platform om deze kennis te delen en ervaringen uit te wisselen".

Bernd Taselaar, operationeel directeur van ICT~Office, dé brancheorganisatie
van IT-, Telecom-, Internet- en OfficebedrijvenOnderkant formulier: ‘De Internationale Handelsdag pakt met cloud computing een actueel thema in de sector dat wereldwijd speelt en wat de business kan veranderen. Ook uw business. Op dit evenement kunt u zich hierover in korte tijd laten informeren en de juiste contacten te leggen met specialisten en internationaal opererende collega-ondernemers uit de ICT sector.’

Peter Veenman, directeur van ICT-bedrijf InterCommIT, onderschrijft het belang van delen van kennis en ervaringen. ‘Ook wij stapten in een valkuil. We wilden een Nederlander een filiaal in Duitsland laten vestigen. Dat mislukte. In tweede instantie hebben we dat toch door een Duitser laten doen. Zulke voorbeelden delen we graag met ondernemers die de Internationale Handelsdag bezoeken. Dat vind ik het sterke aan dat evenement, dat er zo veel praktijk te halen is. Deelnemers kunnen op een laagdrempelige manier heel veel te weten komen over zakendoen in het buitenland. Daar liggen voor Nederlandse ICT-bedrijven namelijk veel kansen.’