New business aanboren via aanbestedingen en tenders

Skillcity organiseert samen met Cinfield en de HU een masterclass voor ICT-bedrijven die specifiek ingaat op het proces van aanbestedingen en tenders in de ICT. Succesvol bidmanagement vraagt om specifieke competenties, die veelal niet aanwezig zijn binnen de commerciële organisatie van sales- en accountmanagers.

Bij de masterclass worden experts uit de praktijk ingezet.

Deelnemers hebben na het volgen van de masterclass de mogelijkheid om een bidscan af te nemen en om begeleiding te verkrijgen bij een bidtraject door studenten van de HU.

Programma

De masterclass bestaat uit een reeks van vijf workshops:

  • 1 februari: Aanbesteden; noodzaak tot innovatie van sales- en accountmanagement
  • 8 februari: Inkoop; modellen en proces
  • 15 februari: Vormen van aanbestedingen (juridisch kader)
  • 1 maart: Bidmanagement; strategie en uitvoering
  • 8 maart: Contract- en accountmanagement; executie van het contract

De workshops duren vier uur en vinden plaats van 16.00-20.00 uur. Voor eten wordt gezorgd.

Deelnemen

Aan de masterclass kunnen 12 ICT-bedrijven deelnemen met 1 of 2 deelnemers per bedrijf. Kosten voor deelname bedragen per bedrijf 900 euro, exclusief btw. Per deelnemer berekenen we nog 50 euro voor catering. Participanten van Skillcity krijgen een korting van 300 euro.

De aanmeldingstermijn is inmiddels verlopen.

Mogelijk wordt er in de loop van 2011 nog een nieuwe masterclass georganiseerd. Indien je hierin geinteresseerd bent, geef dit dan door aan ben.alfrink@skillcity.nl.

Locatie

Alle sessies vinden plaats op de Uithof bij de Hogeschool Utrecht, Faculteit Maatschappij & Recht (FMR), Heidelberglaan 7 in Utrecht. Lokaal 1003.

Over Cinfield en de Hogeschool Utrecht

CINFIELD ambieert in Nederland een leidende positie in het ter beschikking stellen van kennis en capaciteit voor bidmanagement en business development vraagstukken. Het creëren van vakvolwassenheid van de disciplines bidmanagement en business development is haar drijfveer en het resultaat voor haar opdrachtgevers. Inspelend op de groeiambitie van veel bedrijven en de veranderende vraag met de bijbehorende inkoopprocessen, biedt CINFIELD commerciële expertise op het snijvlak van strategie en commercie.

De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit.
De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort.

cinfield hu