In deze bijeenkomst gingen 25 ICT-ondernemers, ervaren met IaaS-, PaaS- of SaaS-diensten, ofwel Cloud Computing, met elkaar in debat. CBM heeft er een artikel over opgenomen. Download deze hier.

De (grote) aanbieders van Cloud Computing oplossingen lijken de markt en de voorwaarden te dicteren. Skillcity participanten Arnoud Wijnands van Marviq, Camiel Beijer van Van Diepen Van der Kroef Advocaten en Rob van den Berg van Chubb Insurance Company of Europe gaan middels korte inleidingen in op de impact van het inzetten van IaaS-, PaaS- of SaaS-diensten. Achtereenvolgens behandelen zij de platformen en businessmodellen, juridische aspecten en aansprakelijkheidissues. Erik Vos, founder van cloud aggregator RealConnections zal als voorzitter het debat in goede banen leiden.

Programma

  • 15.00 uur Ontvangst
  • 15.30 uur Het cloud computing landschap geschetst:
    • IaaS: Amazon vs traditionele dienst (e.g. van Getronics)
    • PaaS: Google Apps Engine, Force.com en Windows Azure
    • SaaS: Google Apps vs Microsoft Exchange
  • 16.15 uur Debat
  • 17.30 uur Borrel (aangeboden door Van Diepen Van der Kroef Advocaten)

Deelnemen?

Voor deze bijeenkomst zoeken we 25 ICT-ondernemers met ervaringen met cloud computing. Je kunt je aanmelden bij Ben Alfrink. Vermeld je naam, functie en bedrijf.

Locatie

Van Diepen Van der Kroef Advocaten
Maliebaan 10 a
3581CN Utrecht

W:www.vandiepen.com

Over de sprekers

Erik Vos, oprichter/eigenaar van RealConnections
RealConnections is een Cloud-Aggregator, een ICT partner die verschillende cloud diensten gecombineerd aanbiedt aan het MKB. Dus een combinatie van VoIP, conference calling, e-mail, online file sharing, webmeetings en CRM-online. Alle diensten inclusief migratie en nummerportering worden aangeboden voor een vaste prijs per maand.

Arnoud Wijnands, directeur Marviq
Gedreven enterpreneur/manager met brede ervaring in management, sales en business development en sinds 2005 lid van het management van XB, later Marviq. Arnoud heeft de volgende aandachtsgebieden binnen Marviq: commercie, marketing, finance en projectmanagement. Marviq ontwerpt, bouwt en beheert voor haar klanten online applicaties en webomgevingen.

Camiel Beijer, partner bij het advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef
Als advocaat – en lid van de Vereniging Informatica Recht Advocaten (VIRA) – sta ik regelmatig ICT ondernemingen juridisch bij alsmede ondernemingen die bij het sluiten van overeenkomsten of procedures een ICT onderneming tegenover zich hebben staan. Oplossingsgerichte advisering is mijn motto en wordt in de praktijk gewaarborgd door zowel kennis en ervaring met de ICT branche, maar ook met het zich voortdurend ontwikkelend recht binnen diezelfde branche.

Rob van den Berg, underwriting manager Chubb Insurance Company of Europe
Rob is sinds 2001 specialist ICT-aansprakelijkheidsverzekeringen binnen Chubb Insurance Company of Europe in Nederland. Hij verzekert en adviseert ICT-bedrijven op het gebied van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico’s. In zijn functie houdt hij zich onder andere bezig met het ontwerpen van nieuwe verzekeringsproducten op het gebied van Saas en Cloud computing.

Chubb marviq