Hoe belangrijk is het netwerk van bedrijven en organisaties om jouw bedrijf heen? Hoe ziet dit eruit? Hoe afhankelijk ben jij van de belangrijkste partijen? En wie is er van jou afhankelijk? Hoe kun je groeien met dit netwerk? Voor wie vormt jouw bedrijf de onmisbare schakel in de keten? Met welke partners kun je eigenlijk nieuwe kansen ontdekken? Wie vormen een bedreiging voor jouw bedrijf?

In de computer en software industrie is het heel normaal om gebruik te maken van partners voor verkoop en innovatie, van klanten voor feedback en referenties en van concullega’s voor ontwikkeling en strategie. Er kan zelfs aanzienlijk gegroeid worden door gebruik te maken van het ecosysteem om een bedrijf heen. Ook in de telecomsector is het al lang bekend: zonder hardware leveranciers, externe software bouwers en uitgebreide handelskanalen is het onmogelijk om snel te groeien. Wordt het niet eens tijd dat jij lering trekt uit deze industrie en zelf aan de slag gaat met je netwerk?

Samen met de Universiteit Utrecht organiseert Skillcity een workshop op 30 augustus. In deze workshop krijg je de kans om jouw netwerk in kaart te brengen met daarbij de belangrijkste partijen en business opportunities. Sterke en zwakke concurrenten worden geïdentificeerd, bedreigingen en kansen worden aangewezen en vermoedens over klant- en partnerperceptie worden bevestigd. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de software ecosysteemrol en positionering, kansen en bedreigingen in het ecosysteem voor het productportfolio en de identificatie van kansen en bedreigingen voor concurrenten.

Programma

Slinger Jansen, docent/onderzoeker bij departement Informatica van de Universiteit Utrecht, is begeleider van deze workshop.

  • 15.00 uur Ontvangst
  • 15.30 uur Introductie ‘Heb ik een ecosysteem? En hoe zet ik dat in om te groeien?’
  • 16.45 uur Netwerk in kaart: SWOT-analyse, klant- en partnerperceptie, software ecosysteemrol en positionering, kansen en bedreigingen
  • 17.30 uur Borrel
  • 19.00 uur Afsluiting

Deelnemen en meer info

Deze workshop staat open voor 15 ondernemers of managers van softwarebedrijven en is kosteloos. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden? Meer info? Stuur een mail naar Ben Alfrink

Lokatie en route

De workshop vindt plaats in het Universitair Beleidslaboratorium aan de Universiteit Utrecht.

Buys Ballot laboratorium
tweede etage, kamer 262
Princetonplein 5
De Uithof, Utrecht

Klik hier voor de routebeschrijving

Over Slinger Jansen

Slinger Jansen is docent/onderzoeker bij het departement Informatica van de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek richt zich op het management van IT en softwarebedrijven. Zijn specialisme is het gebied van software ecosystemen, ofwel hoe softwarebedrijven samenwerken met klanten en concullega’s om succesvol te worden. In 2007 promoveerde hij op het gebied van software uitlevering. Naast zijn onderzoek zit Slinger in een aantal raden van advies, is hij serial entrepreneur en heeft hij aan de wieg gestaan van een aantal geslaagde bedrijven.

>>Lees meer over Slinger op zijn website: www.slingerjansen.nl

Over De Universiteit Utrecht

De onderzoeksgroep Informatie en Organisatie houdt zich bezig met de rol van informatiesystemen in organisaties. Specifiek bestudeert deze onderzoeksgroep software ecosystemen, ofwel, de complexe netwerken van bedrijven die gezamenlijk producten en diensten voortbrengen. Het onderzoek heeft tot doel bedrijven bewuster te maken van het innovatieve netwerk om zich heen en deze vervolgens succesvoller te maken. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.softwareecosystems.org/ en op www.cs.uu.nl/groups/OI/ .

Univ utrecht