De provincie Utrecht biedt 20 ICT-bedrijven een programma om hun bedrijf klimaatneutraal te maken. In een traject van vier bijeenkomsten krijg je de tools om de CO2-footprint van jouw organisatie te berekenen en een CO2-reductieplan op te stellen. Je wordt hierbij ondersteund door adviesbureau Beco. Het volledige traject kost je slechts €95.

provincieutrecht

Programma

12.30 – 13.00

Inlooplunch

13.00 – 13.20

Opening door dhr. D. Willems, directeur provincie Utrecht

13.20 – 13.40

Voorstelrondje

13.40 – 13.50

Toelichting op het traject (J. van Bakel, provincie Utrecht)

13.50 – 14.40

Praktijkvoorbeeld CO2 footprint en CO2 reductie bij Sogeti – inclusief vragen en discussie (R.Speelman, Sogeti)

14.40 – 15.00

Pauze

15.00 – 15.45

Carbon management in uw organisatie – inclusief vragen en discussie (Sacha Tensen, BECO)

15.45 – 16.30

Stel uw eigen CO2 footprint op, inclusief uitleg over de CO2 footprint tool en een case – inclusief vragen en discussie (Sacha Tensen, BECO)

16.30 – 17.00

Afsluiting en borrel

In de tweede bijeenkomst komt onder andere Centerio aan het woord over energie-efficiency in een datacentrum.

Waarom is een klimaatneutrale bedrijfsvoering interessant voor jouw bedrijf?

De keus voor een klimaatneutraal bedrijf biedt veel kansen: een positief imago, een betere leefomgeving en een economische impuls. De meest urgente redenen op een rijtje:

  • Afnemers van ICT-producten vragen om duurzame en energiezuinige producten.
  • Energieprijzen stijgen, energiebesparing is snel realiseerbaar en direct kostenbesparend.

Veel concurrerende bedrijven bepalen hun CO2-footprint en worden klimaatneutraal. De provincie Utrecht daagt jou daarom uit om ook in jouw bedrijf energiebesparende stappen te zetten richting een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

CO2 footprint op maat en veel kennis

Tijdens het traject zet je de volgende stappen:

  • Je stelt een CO2-footprint op van je bedrijf. In één oogopslag is duidelijk wat de grootste CO2-uitstoot veroorzaakt.
  • Je maakt een CO2-reductieplan. Hierin zijn de initiële investering, de terugverdientijd en de jaarlijkse energie- en kostenbesparing uitgewerkt.

Tijdens het traject kom je vier keer samen in interactieve bijeenkomsten. Je wisselt kennis uit over al ingevoerde energiebesparende maatregelen en tussentijdse resultaten. Sprekers van andere ICT-bedrijven en BECO geven informatie over praktische energiebesparende maatregelen. BECO komt bij jou langs om vragen en knelpunten te bespreken en om de meest kansrijke energiebesparende maatregelen voor je bedrijf te bepalen.

Voor wie?

Het project richt zich vooral op ICT-bedrijven in de provincie Utrecht die ook "fysieke" producten/diensten leveren, zoals bedrijven die servers hebben draaien voor webhosting of (kleine) datacenters.

In 4 sessies klaar

De eerste bijeenkomst is 30 juni 2010 in het Provinciehuis, de tweede bijeenkomst is 15 september en de derde in november. Jouw CO2 footprint en uw CO2-reductieplan zijn dan klaar. Voor de vierde ‘inspiratiebijeenkomst’ in januari of februari 2011 worden ook andere ICT-bedrijven uitgenodigd om aansprekende resultaten en praktische kennis uit te wisselen.

Meer info en aanmelden

Nog geinteresseerd? Neem contact op met Ben Alfrink.