Het zijn turbulente tijden voor ondernemers. Een interessante overname, een tijdelijke dip in de omzet, opzetten van nieuwe business, overal is cash voor nodig. En dat geld is met de haperende kredietverstrekking maar spaarzaam voorhanden. Ondernemers lijken zich in steeds mindere mate nog te kunnen beroepen op banken en andere kredietverschaffers. Het is zaak is zoveel mogelijk zelf voor een voldoende liquiditeit te zorgen: Cash is King!

Haal jij de optimale cashflow uit jouw bedrijfsvoering? Hoeveel geld laat je nog liggen? Welke maatregelen zijn effectief? En indien externe financiering wenselijk is, hoe vergroot jij dan de kans dat je deze ook tegen acceptabele condities krijgt? Hoe maak je aan externe financiers duidelijk dat je tijdig en voldoende geld binnen krijgt om aan jouw verplichtingen te voldoen?

Hoe zorg je voor een optimale verhouding met de externe financier? Hoe voorkom je dat de financier aanleiding vindt tot het opzeggen van krediet? Allemaal vragen waarmee menig ICT ondernemer zich geconfronteerd ziet.

Skillcity en de Cash Management Foundation organiseren daarom samen de masterclass Cash management voor ICT-ondernemers. Op 11 en 18 mei geven we je inzicht hoe je de kaspositie zo veel mogelijk kunt versterken zonder extra kosten of een nadelige invloed op de operatie. Wij gaan jou niet vertellen hoe je moet ondernemen, dat weet je zelf beter. Wel reiken wij een aantal handvatten aan om deze uitdaging aan te gaan en geven we jou verschillende mogelijkheden om meer kapitaal vrij te maken.

Programma

Ontvangst is vanaf 17.00 uur met een broodje.
Het programma begint om 18.00 uur en duurt tot 21.30 uur.

  • Inleiding: de functie van cash management.
  • Instrumenten voor het optimaliseren van cash management.
  • Interne bronnen: kostenreductie, aanscherping leveringsvoorwaarden, factoring, benutting leverancierskrediet, lease opties, outsourcing.
  • Praktijkcase I.
  • Externe bronnen: bank, fondsen, informal investors, friends & family, kredietfaciliteiten overheid, subsidies, belastingfaciliteiten.
  • Praktijkcase II.
  • Samenvatting; tips & tricks

Doelgroep en deelnemen

ICT-ondernemers en hun financieel managers die kampen met een te krappe liquiditeit of die een tekort aan werkkapitaal in de nabije toekomst verwachten. Er is plek voor 15 deelnemers. Investering: 750 euro, exclusief btw, inclusief alle materialen. Meld je aan door het aanmeldingsformulier ingevuld op te sturen.

Lokatie en route

De masterclass vindt plaats bij OnGuard te Nederhorst den Berg.

Adres:
Slotlaan 3
1394 BK Nederhorst den Berg

Over de trainers

Drs. W.E. (Wim) van den Brandt, is ondernemer en managing partner van het Silicon Polder Fund.
W.C. (Wilco) Schoonderbeek MSc, is adviseur en ondersteunt banken, ondernemers en private equity partijen met oplossingen vanuit financieel, operationeel en strategisch perspectief.

Deze trainers hebben jarenlang ervaring met bedrijfsfinanciering en het adviseren van ondernemingen bij hun financieringsstructuur.

ISSF