Samen met Skillcity participant BusinessBase en Microsoft organiseert Skillcity op 17 maart het congres ‘ICT ondernemerschap 2010: sturen op waarde’. Het congres is bestemd voor directieleden en management van ICT-ondernemingen tussen 10 en 200 medewerkers. Je kunt kiezen voor de ochtend- of de middagsessie.

ICTondernemerschap2010

Deze dag staat niet de techniek, maar het zakelijk aspect van je onderneming centraal: hoe kun jij als ICT-ondernemer concrete waarde en groei realiseren. Daarnaast krijg je een goed beeld over de waarde die stakeholders zoals klanten, banken en strategische partijen vanuit hun eigen invalshoek en thought leadership aan jou toekennen. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee je in staat bent jouw business model in perspectief te zetten en te ontdekken hoe en waar jij kunt (bij)sturen. Die handvatten bestaan uit trends voor 2010 op het gebied van productontwikkeling, aanpassingssnelheid, organisatie en financieringsaspecten.

Programma

Je hebt de keuze uit een ochtendsessie (09:30u – 14:00u) of middagsessie (14:00 – 18:30 uur)

 • 09.30 / 14.00 uur Ontvangst
 • 10.00 / 14.30 uur Opening, Emo Prins, CEO BusinessBase en Bas Linders, adviseur ICT~Office (dagvoorzitter)
 • 10.15 / 14.45 uur Slinger Jansen, Docent/Onderzoeker Software Ecosystemen, Universiteit Utrecht
  De huidige IT industrie verandert: daar waar vroeger de hele technologie-stack door één provider werd geleverd, zijn bedrijven nu compleet afhankelijk geworden en kan het voorkomen dat twee partijen elkaar beconcurreren in de ene deal, terwijl ze moeten samenwerken in de volgende. Maar hoe kun je succes behalen uit je klanten, toeleveranciers, en concullega’s? In deze presentatie wordt uiteengezet hoe IT bedrijven voordeel kunnen halen uit het eigen netwerk aan de hand van voorbeelden uit de software industrie.
 • 10.45 / 15.15 uur Tim Wolff, Marketing Manager, Microsoft Business Solutions
  Microsoft Business Solutions doet al jaren onderzoek naar winstgevende besturing van ICT bedrijven. Het internationale onderzoeksbureau IDC verzorgt jaarlijks een uitgebreid onderzoek onder de partners van Microsoft wereldwijd. In dit onderzoek komen alle facetten van de ICT-onderneming aan bod. Wat zijn daar de gemiddelden, de uitschieters en wat zijn opmerkelijke uitkomsten in het verbeteren van de winstgevendheid.
 • 11.15 / 15.45 uur Pauze
 • 11.45 / 16.15 uur Rene van Erk, Corporate Director Business Development and M&A, Wolters Kluwer
  Wolters Kluwer behoort inmiddels tot de 10 grootste software bedrijven van Europa, zowel door organische groei maar zeker ook door acquisities. Onder Wolters Kluwer vallen tientallen zelfstandige organisaties en de organisatie doet jaarlijks meerdere overnames van ICT ondernemingen. Waar kijkt een strategische partij zoals Wolters Kluwer naar wanneer het op overnamepad gaat? Wat wil Wolters Kluwer als strategische partij graag horen? Hoe kijken ze naar technologie en producten, hoe kijken ze naar financials? Hoe kijken ze naar het concept "waarde"? Hoe kijkt Wolters Kluwer naar de markt, hoe vinden ze "targets"?
 • 12.15 / 16.45 uur Menno van Leeuwen, Sector Manager ICT, ABN AMRO Bank
  ABN AMRO volgt de ICT sector op de voet. Daarvoor doet zij jaarlijks onderzoek over wat de trends en verwachtingen zijn. Welke effecten zie je in 2010 nu we het grillige jaar 2009 achter de rug hebben. Welke rol heeft de bank in deze tijden, welke vooroordelen zijn er? Welke facetten in de financiële huishouding van de ICT ondernemer zijn juist in 2010 van belang.
 • 12.45 / 17.15 uur Lunch of borrel

Meer informatie en deelnemen

Het congres is bestemd voor directieleden en management van ICT-ondernemingen tussen 10 en 200 medewerkers. Deelname is kosteloos.

Aanmelden kan op de registratiesite van ICT ondernemerschap 2010. Na inschrijving ontvang je een bevestiging per e-mail.

Locatie en route

Microsoft Schiphol, Auditorium ‘De Werf’

Evert van de Beekstraat 354 1118 CZ Schiphol Tel.: +31 (0)20 5001500
Let op: Maakt u gebruik van een navigatiesysteem? Voer dan niet Schiphol in, maar Haarlemmermeer.

>>Klik hier voor de route

Businessbase microsoft