"Groei is geen toeval"

Op donderdag 30 september zetten we 20 ICT-ondernemingen uit ons netwerk in het zonnetje op het 5e Skillcity Snelle groeiers event 2010. Dat groei geen toeval is blijkt wel uit de groeicijfers van deze 20 bedrijven in een toch moeilijke tijd. We nodigen jou van harte uit om mee te praten over groei, successen te delen en hiervan te leren.

We beginnen de middag met vier experience sessies over groeistrategieen, begeleid door ervaren ICT-ondernemers. Stuk voor stuk ondernemers met een duidelijke visie en strategie en het vermogen om dit om te zetten in een succesvolle praktijk.

Koen de Regt, verslaggever, dagvoorzitter en zijn co-host Albert Akkermans, serial entrepreneur, presenteren aansluitend de Top 20 Snelle groeiers 2010. Zij gaan ook in op enkele resultaten van onze ‘ICT-barometer Midden-Nederland’.

We nodigen jou van harte uit voor deze 5e editie van ons Snelle groeiers event. Er ligt een exemplaar van de ‘ICT-barometer’ voor je klaar.

Snellegroeier2010

Programma

Het programma bestaat uit twee delen: vier experience sessies voor kleine groepen ondernemers, gevolgd door de plenaire uitreiking van de Snelle groeiers awards.

 • 15.30 uur Inloop Experience sessies
 • 16.00 uur 4 x Experience Sessies ‘Groeistrategieen’
  • Internationaal groeien – Jan Aleman, Servoy
  • Management van groei – Marc-Paul Brandt en Bjorn Simmelink, eFocus (vol)
  • Offshoring en groei – Cor Geertsma, ISDC
  • Groeien door overnames – Marcel van den Berg, Twice Group
 • 17.00 uur Inloop uitreiking Snelle groeiers awards
 • 18.00 uur Uitreiking Snelle groeiers awards en presentatie resultaten ‘ICT barometer Midden-Nederland’
 • 19.00 uur Borrel (aangeboden door Conclusion) en netwerken
 • 20.15 uur Einde

ICT-ondernemers, participanten en overige relaties van Skillcity zijn van harte welkom. Je kunt je apart aanmelden voor de experience sessies en/of de uitreiking van de awards en de borrel. De experience sessies bieden plek aan 4 x 20 deelnemers.

Aanmelden en locatie

Meld je aan via de volgende link: Registratie Snelle groeiers Event 2010.
Deelname is kosteloos.

Het Snelle groeiers event vindt in Utrecht plaats bij de winnaar van vorig jaar Conclusion.
Adres: Herculesplein 80, Utrecht

conclusion

Experience sessies: ‘Groei is geen toeval’

Groei is een gevolg van goed ondernemerschap. Vier bedrijven uit het Skillcity netwerk zijn hier het bewijs van. We hebben hen gevraagd hun ervaring kort in te leiden om vervolgens met de deelnemers ervaringen uit te wisselen. Er zijn twee rondes met steeds vier parallel sessies. Je kunt er dus twee kiezen.

 1. Internationaal groeien: Servoy is al in 12 landen actief. Waar hangt het succes van internationalisering van af? Jan Aleman, founder en CEO, leidt deze sessie.
  Jan Aleman is een entrepeneur pur sang. Al tijdens zijn studententijd richtte hij met mede student Jan Blok een computerbedrijf op. In 1992 openden ze een webwinkel, hij richtte software bedrijf Professional Data Management (PDM) op en begon in 2001 met Jan Blok aan Servoy. Zowel in 2008 als in 2009 werd Servoy’s snelle groei bevestigd met hoge noteringen in de Deloitte Fast 50. Inmiddels is Servoy in 12 landen actief maar nog steeds een oer-hollands bedrijf. Naast CEO bij Servoy is Jan secretaris van EuroCloud Nederland en lid van de stuurgroep SaaS~Cloud binnen ICT~Office.
 2. Offshoring en groei: ISDC heeft een technology center in Roemenie. Zonder strategie en regie lukt dat niet. Cor Geertsma, founder deelt zijn ervaringen.
  Cor werd na een loopbaan bij PON, Continental, Ericsson en Nokia in 1990 oprichter en CEO van ISDC; sinds vorig jaar is hij lid van de RvC. Reeds in 1999 werd met ISDC gestart met een eigen offshoring vestiging in Roemenie. ISDC is een europese ICT dienstverlener met een eigen softwarecentre in Cluj, Roemenie. Werkgebieden: Connectivity, Integratie, BI en Datawarehousing.
 3. Groeien door overnames: Overnames verbreden het dienstenportfolio en het medewerkersaantal. Marcel van den Berg, founder en director, deelt zijn ervaringen.
  Marcel van den Berg begon in 1984 samen met een zakenpartner een antiquariaat en boekwinkel in Doesburg. Na 8 jaar werd hij freelancer en kwam hij in contact met Twice. Van freelance trainer en operations manager werd hij in 1995 medeaandeelhouder en bekleedde hij de functie van operationeel directeur van Twice IT Training. Begin 2007 nam Marcel alle aandelen van zijn voormalig zakenpartners over en werd hij volledig eigenaar van Twice. In de afgelopen paar jaar groeide de Twice Group door de overname van Eurolinguist (intensieve taaltrainingen) in 2007, Newlevel (educational consultancy) in 2008 en info2people (mainframe trainingen), de Media Academie (opleidingsinsituut voor radio, televisie en internet) en Mediastages (bemiddeling van stagiaires) in 2009.
 4. Management van groei: eFocus groeide in 10 jaar van 2 naar 200 medewerkers en een omzet van 15 miljoen euro. Marc-Paul Brandt, founder en directeur, en Bjorn Simmelink, directeur leiden de sessie.
  Ruim 10 jaar geleden richtte Marc-Paul samen met Auke van Urk het internetbureau eFocus op. Dit was de basis voor de huidige eFocus Groep, een holding bestaande uit 6 werkmaatschappijen, ruim 200 medewerkers en een omzet van ruim 15 miljoen euro. Marc-Paul is commercieel verantwoordelijk voor internetbureau eFocus, met ruim 90 medewerkers de grootste werkmaatschappij van de groep, en algemeen directeur van KREM. KREM is gespecialiseerd in social networking en social media. Naast werken houdt Marc-Paul zich bezig met zijn gezin, hond, klassieke auto en zijn passie voor Italië.

ICT-barometer Midden-Nederland

Skillcity deed in juni 2010 met medewerking van NETQ onderzoek naar de ontwikkeling en groei van ICT-bedrijven in de regio Midden-Nederland. Op 30 september publiceren we de resultaten en krijgen alle deelnemers een exemplaar mee naar huis.

Skillcity deed dit onderzoek twee keer eerder: in 2004 en 2006. Toen bleek dat de doelgroep van Skillcity nauwelijks meebeweegt met slechte economische tijden.

Over Koen de Regt en Albert Akkermans

Koen de Regt doet al tien jaar lang verslag van vrijwel alle grote nieuwsgebeurtenissen in Nederland. Eerst voor BNR Nieuwsradio, sinds 2007 voor RTL Nieuws. Als rasecht ‘nieuwsdier’ is elk onderwerp aan hem besteed, maar zijn voorliefde voor economisch nieuws zal altijd blijven bestaan.

Albert Akkermans is een serial entrepreneur met zijn roots in de internetmarkt. In de jaren 90 was hij met het bedrijf Gamegate een van de eerste bedrijven die multiplayer gametechnologie ontwikkelden. Albert is nu directeur van In Summa.

Koen de Regt

Akkermans

Mede mogelijk gemaakt door

 • Blomer: verificatie gegevens snelle groeier
 • CNGRS: deelnemersregistratie
 • Conclusion: faciliteiten, borrel en catering
 • Eyos: online marketing skillcity.nl
 • LVT PR: publiciteit
 • NETQ: online onderzoek