Wat zijn jouw rechten in geval van een faillissement of doorstart van een afnemer? Moet je hieraan meewerken en hoe zit het met de vorderingen die je nog hebt op de failliete partij? Kan jouw licentieovereenkomst zomaar eindigen en maakt het nog uit of het maatwerk is of niet? Hoe krijg je je hardware terug? Wanneer mag je stoppen met je dienstverlening? Kun je extra zekerheden vragen en zo ja welke? Hoe ga je om met de curator van je afnemer/leverancier?

De economische crisis is nog niet voorbij. Het aantal faillissementen neemt nog steeds toe, evenals het aantal bedrijven in moeilijkheden. Veel bedrijven hebben te maken met deze aan insolventie gerelateerde problematiek. Bijvoorbeeld doordat zij te maken krijgen met afnemers of leveranciers in problemen. Het komt voor dat bedrijven hierdoor ook zelf in problemen komen en wat doe je dan?

Bovengenoemde vragen en meer krijgen de advocaten van Van Diepen Van der Kroef dagelijks van hun klanten. Voor veel van deze vragen biedt de wet of jurisprudentie niet altijd een antwoord. De oplossing zit hem vaak in een pragmatische aanpak.

Skillcity organiseert samen met participant Van Diepen Van der Kroef Advocaten een seminar waarin in 4 presentaties van 20 minuten de do’s en don’ts langskomen in geval jij te maken krijgt met een bedrijf in moeilijkheden.

Programma

  • 15.30 uur Inloop en ontvangst
  • 16.00 uur Omgaan met afnemers en opdrachtgevers in financiële problemen, Erik Jan Bijleveld, advocaat
  • 16.20 uur Licentie problematiek, Camiel Beijer, advocaat
  • 16.40 uur pauze
  • 17.00 uur Arbeidsrecht in tijden van crisis, Eelco Keuvelaar, advocaat
  • 17.20 uur De praktijk van de curator, Roel Jonker en Dennis Steffens, advocaat/curator
  • 17.40 uur Afsluiting
  • 17.45 uur Netwerkborrel

Deelnemen?

Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Het seminar is interessant voor ICT-ondernemers en hun juridische medewerkers. Deelname is kosteloos.

Meld je aan via de mail bij Ben Alfrink. Vermeld je naam, functie en bedrijfsnaam.

Locatie en route

Het seminar vindt plaats in het Utrechtse kantoor van Van Diepen Van der Kroef aan de Maliebaan 10a. Klik hier voor de route.

Over Van Diepen Van der Kroef Advocaten

Van Diepen Van der Kroef heeft veel ervaring met het begeleiden van bedrijven die te maken krijgen met de gevolgen van de economische crisis. Advocaten van Van Diepen Van der Kroef worden ook met regelmaat benoemd tot curator in grote faillissementen. Kijk voor meer info op www.vandiepen.com.