Zet je sales op scherp!
Volg de masterclass in 3 avondsessies op 13 oktober, 20 oktober en 27 oktober van 18.00 – 22.00 uur

De training ‘Software verkopen in zwaar weer’ verschaft jouw sales de vaardigheden om ook in deze tijd voldoende kansen op nieuwe deals te creëren. Trainer Wim van den Brandt, eigenaar van het programma en voorheen VP van Baan Company, heeft een uitstekend trackrecord in de internationale softwareverkoop. Hij deelt zijn brede commerciële ervaring met jou en houdt daarbij rekening met de kansen en bedreigingen in je eigen bedrijfssituatie.

Programma

Het programma van de masterclass bestaat uit een cyclus van 3 modules over de volgende onderwerpen: Effectief leads genereren, verkopen in zwaar weer en deal closing, collecting. Het programma wordt verzorgd door International Software Selling Foundation in samenwerking met Winproposal.com. De masterclass wordt in een avondserie gegeven.

  • Avond: 13, 20 en 27 oktober. Tijd: 18.00 – 22.00 uur

Module 1 – Effectief leads genereren: Aanscherpen van jouw value-propositie met crisisargumenten, andere koopmotieven bij bestaande klanten, selectie uit 70 manieren om klanten te bereiken, campagne voeren in crisistijd, 10 methoden om je netwerk uit te breiden, meer leads voor minder geld: effectieve low-cost acquisitie, aangepast opvolgen.

Module 2 – Verkopen in zwaar weer: Nieuwe introductie, kwalificeren en kosten besparen, de voorbereiding van het verkoopgesprek, een andere productdemo, overtuigen met crisisargumenten, financieel scherper offreren, planning en voortgangsbewaking. Door middel van praktijkoefeningen wordt veel aandacht gegeven aan het scheppen van de beste kansen bij de klant en aan de opbouw en versteviging van de relatie met de klant.

Module 3- Sluiten van de deal: Tijdens het laatste dagdeel wordt het wegnemen van knelpunten en de prijsstelling behandeld: de verschillende licentiefees, SaaS, prestatieafhankelijk afrekenen en andere pricing methodes, aantrekkelijke ROI, onderhandelen onder druk, sneller factureren en incasseren, contractuele aspecten en de route naar de closing.

Wie kunnen deelnemen?
De masterclass is bestemd voor ICT-ondernemers, sales en account managers die zich richten op de verkoop van standaard en/of maatwerksoftware. Het trainingsprogramma is intensief; overdracht van kennis en ervaring wordt afgewisseld met de uitwerking van specifieke cases. Er is ruimte voor 12 deelnemers.

Kosten en opgeven
Kosten per persoon bedragen 890 euro, exclusief btw. Aanmelden kan via bijgevoegd formulier. Bij ontvangst van je aanmelding zenden wij jou een bevestiging met een factuur toe. Na binnenkomst van de betaling ontvang je tijdig de verdere informatie en het materiaal.

Locatie
De masterclass vindt plaats in Lunteren, definitieve gegevens komen na aanmelding naar je toe.

Over Wim van den Brandt
Wim van den Brandt is een echte software veteraan, voorheen VP van Baan Company en Director Finance & Retail Division bij Logica en nu o.a. managing director van het Silicon Polder Fund en founder van International Software Selling Foundation.

Wim van den Brandt ISSF