Wie golf speelt of wil spelen zou eigenlijk ook eens in de geschiedenis moeten duiken. Dat deden wij in ieder geval toen we deze uitnodiging maakten. Het toeval wil dat de laan waar gastheer Van Diepen Van der Kroef Advocaten gevestigd is, de Maliebaan, vernoemd is naar een voorloper van het golfspel. Al in de Middeleeuwen werd zeer fanatiek het maliespel beoefend. Een soort mini-golf waarbij een bal naar een doel geslagen werd, bv. een stok of een steen. Er wordt in ieder geval al drie-en-een-halve eeuw golf gespeeld.

Kom ook golfen!

Skillcity participant Van Diepen Van der Kroef Advocaten stelt Skillcity relaties op 18, 19 en 26 augustus in de gelegenheid om 9 holes te spelen op de Nieuwegeinse Golf Club te Houten.

Programma

Speeldata: dinsdag 18, woensdag 19 en woensdag 26 augustus. Het programma ziet er op alle drie de dagen als volgt uit:

  • 14.30 uur Ontvangst
  • 15.00 uur Rondje van 9 holes
  • 18.00 uur Borrel met aansluitend optioneel diner

Voor aanvang van het diner is er uiteraard gelegenheid om je op te frissen.

Deelname

De uitnodiging geldt voor Skillcity relaties. Per datum kunnen er 2 flights van maximaal 4 spelers starten.

Voor deelname is het vereist dat je aantoonbaar in het bezit bent van een geldig GVB. Softspikes zijn verplicht.

Inschrijven kan tot uiterlijk 2 weken voor de speeldatum. Wil je meedoen, stuur dan een mail naar Ben Alfrink (ben.alfrink@skillcity.nl). Vermeld je naam, bedrijf, de datum waarop je wilt golfen en of je wilt blijven eten.

Swinggolf animatie

Route naar de Nieuwegeinse Golfclub

De Nieuwegeinse Golf Club (NGC) is een actieve golfvereniging die zich kenmerkt door een zeer vriendschappelijke en gezellige sfeer.

De Nieuwegeinse Golf Club heeft een wedstrijd baan, een oefenbaan, een drivingrange, oefengreens en zomergreens.
Buggy’s en trolleys zijn toegestaan. De baan is qualifying.

Adres:
Heemsteedseweg 32a
Houten

Klik hier voor de routebeschrijving.

Nog meer historie over golf:

  • Waarschijnlijk vond te Loenen aan de Vecht, bij het kasteel Kronenburg, op tweede kerstdag 1297 de eerste partij colf plaats. Door middel van deze golfpartij werd de moord op Floris V, graaf van Holland en Zeeland herdacht. De partij bestond uit twee ploegen van elk vier personen.
  • Reeds in 1360 vaardigden de magistraten van de stad Brussel een ordonantie uit die het spelen met colven verbood binnen de stadsmuren.
  • De meer recente geschiedenis van de golfsport vormt sinds jaar en dag een bron van tweestrijd tussen de Nederlanders en de Schotten; beide beweren namelijk de echte bakermat van het huidige golfspel te zijn. Maar er kan kan niet met zekerheid worden vastgesteld waar de sport is ontstaan.
  • Omstreeks 1650 werd in Holland golf gespeeld met Schotse klieken (stokken), maar aan het begin van dezelfde eeuw werden grote hoeveelheden ballen van Hollands fabricaat naar Schotland geexporteerd. Door deze feiten is het duidelijk dat er ruim drie-en-een-halve eeuw geleden in Nederland golf werd gespeeld in welke vorm dan ook.

(Bron: Wikipedia)