Laat je niet langer verrassen door de recessie

In tijden van crisis is het strak managen van de financiële positie van je bedrijf basis voor het nemen van beslissingen. Of is dit niet anders dan in succesvolle tijden? Betalen je klanten later en welk effect heeft dat? Hoe ziet je orderprognose eruit en hoe neem je deze mee in je financiële prognose? Interne kostenverlaging, welk effect heeft het nu verlagen van bijvoorbeeld opleidingskosten op de langere termijn? Wat bieden overheid en fiscus voor (nieuwe) mogelijkheden aan ondernemers waar je over 2009 nog van kunt profiteren? Organiseer je nog een klantendag, of ligt daar een mooie besparing?

Skillcity organiseert op 10 november a.s. samen met participant Blomer accountants en adviseurs de workshop ‘Klaar voor 2010? Back in control!’

In deze workshop bespreken Hans Odijk, Michel Kuik en Herwin Hadders met jullie of en zo ja, welke consequenties de crisis heeft voor de financiële positie, sturing of beheersing van je bedrijf. Zij zullen dit aan de hand van goede praktijkcases doen.

Programma

  • 15.00 uur Ontvangst
  • 15.30 uur Effecten van de crisis onder controle:
    • De meerwaarde van goede budgettering en prognoses in deze tijd en de invloed op werkkapitaal en liquiditeit
    • Kostenbeheersing en de organisatorische aspecten
    • Fiscale aspecten rondom de crisis; mogelijkheden voor 2009 en het belastingplan 2010
  • 17.30 uur Netwerkborrel

Deelnemers

Aan de workshop kunnen 15 ICT-ondernemers meedoen. Deelname is kosteloos. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Ben Alfrink. Vermeld je naam en je functie. Heb je specifieke vragen of een praktijkvoorbeeld dat je behandeld wilt zien, stuur deze dan even mee.

Locatie

De workshop wordt gehouden bij Blomer accountants en adviseurs in Nieuwegein.

Krijtwal 1
3432 ZT Nieuwegein

Je vindt de route op hun site.