De kunst van het verkopen en het loslaten

Er komt een moment dat jij het stokje overdraagt aan een ander. Omdat je succesvol bent, omdat je een nieuw avontuur wilt beginnen, omdat je ‘klaar’ bent… De continuïteit van je levenswerk, kind, maar ook de financiële vergoeding staan dan boven aan jouw agenda. De uiteindelijke waarde van jouw bedrijf is afhankelijk van uiteenlopende factoren zoals de klantenkring, het concurrentievermogen en het gevoerde ondernemingsbeleid.
Verkopen van je onderneming is een complex en geduldig proces, waarin deze waarde, maar ook jouw houding en bijvoorbeeld je onderhandelingsvaardigheid een rol spelen.

Skillcity organiseert samen met Blömer accountants en adviseurs een workshop waarin we samen met de zaal dit proces concreet doorlopen. Van het benoemen van belanghebbenden, de voorbereiding, het wel of juist niet betrekken van adviseurs en financiële specialisten, de onderhandeling, de waardebepaling van voor ICT-bedrijven specifieke aspecten als al-dan-niet geactiveerde software-ontwikkeling, fiscale aspecten en het voorbereiden op ‘the day after’.

De inleidingen zijn kort, de cases ICT-gerelateerd en de discussies interactief en levendig. De workshop wordt begeleid door Hans Odijk, partner en voorzitter van de maatschap bij Blömer en Michel Kuik, partner bij Blömer.

Programma

  • 15.00 uur Ontvangst
  • 15.30 uur Welkom en inleiding op de workshop
  • 15.45 uur Weet waar je aan begint: partijen aan tafel en een goede voorbereiding
  • 16.15 uur Het proces van 1e gesprek tot het closen van de deal
  • 16.30 uur Waardebepaling van een ICT-bedrijf
  • 17.00 uur De kunst van het loslaten: na de succesvolle verkoop
  • 17.15 uur De fiscus, financiële (on)mogelijkheden en adviezen
  • 17.30 uur Napraten met een borrel

Doelgroep en aanmelden
De workshop biedt plaats aan maximaal 20 ICT-ondernemers. Je hoeft nog geen plannen te hebben om te verkopen. Of een bedrijf op te kopen. Want de workshop is even zinvol voor een kopende partij.
Deelname is als altijd gratis.

Wil je aanwezig zijn, stuur dan een mail aan blomer@skillcity.nl. Vermeld je naam, bedrijfsnaam en functie. Je krijgt snel een bevestiging toegestuurd.

Lokatie en route
De workshop vindt plaats op het kantoor van Blömer accountants en adviseurs in Nieuwegein.
Krijtwal 1
3432 ZT Nieuwegein
Telefoon : (030) 605 85 11
Je vindt een route op de website www.blomer.com.