Deze handelsreis biedt u als ondernemer de gelegenheid om in contact te komen met potentiële Indiase zakenpartners en geeft u een goed beeld van de mogelijkheden die deze enorme markt te bieden heeft.
De focus van de missie zal liggen op de kansrijke sectoren ICT, biotechnologie, agro-industrie, medische sector, infrastructuur en logistiek en de creatieve industrie. Voorts zullen innovatie en R&D
belangrijke aandachtspunten in het programma vormen.

Voor EZ is maatschappelijk verantwoord ondernemen een integraal onderdeel van het beleid en dit aspect komt ook tijdens de missie aan de orde. Daarnaast zal de Staatssecretaris waar mogelijk individuele belangen van meereizende bedrijven behartigen. De voorzitter van MKB Nederland, de heer Loek Hermans, zal als zakelijke missieleider hierin ook een belangrijke rol vervullen evenals de meereizende lokale bestuurders.

Programma
Het programma begint in New Delhi en eindigt gezamenlijk in Mumbai. Afhankelijk van de sectorale keuze van de meereizende steden en bedrijven worden tussentijds verschillende bezoekprogramma’s georganiseerd in groei-steden als Bangalore, Chennai, Hyderabad en Ahmedabad.
Het programma bestaat uit diverse onderdelen, waarbij in het bedrijvenprogramma de nadruk zal liggen op individuele matchmaking en netwerkactiviteiten. Naast gezamenlijke activiteiten, zullen de
Staatssecretaris en de meereizende lokale bestuurders ook een aantal officiële programmaonderdelen volgen.

Voorlopige programma onderdelen zijn:

  1. briefings over de economische ontwikkeling en het zakendoen in India
  2. matchmaking, individuele gesprekken met potentiële Indiase zakelijke contacten
  3. ontmoetingen Staatssecretaris Heemskerk met zijn Indiase collega’s
  4. diverse (collectieve) bezoeken aan bedrijven en relevante instellingen in de focussectoren
  5. activiteiten ter promotie van Nederland als aantrekkelijk investeringsland: Holland branding
  6. netwerkdiners/recepties in aanwezigheid van de Staatssecretaris waarbij Indiase en Nederlandse zakenpartners worden uitgenodigd.

Het meest actuele programma en informatie staat op http://www.internationaalondernemen.nl/ez/india

De aanmelding is gesloten.