Bij het in de markt zetten van een applicatie is het aangaan, ontwikkelen en onderhouden van zakelijke relaties essentieel en van doorslaggevend belang. Jouw relaties zijn divers van aard: met klanten, met leveranciers, met distributiepartners in Nederland of over de grens en met andere partners. In hoeverre zijn jij, jouw salesmanager en je medewerkers voldoende competent om relaties te laten uitgroeien tot volwaardige zakelijke relaties?

Skillcity, IBM en trainingsinstituut Communicum organiseren op 26 april het seminar "Grow Your Connections". Dit richt zich op IT-bedrijven, die een standaard applicatie aanbieden en die interesse hebben in het uitdiepen en verbreden van hun zakelijke relaties.

Communicum geeft aan de hand van de Relationship Scorecard tips, tools en competenties voor het verdiepen en verbreden van zakelijke relaties.
IBM geeft aan welke factoren zij belangrijk vindt in haar relaties en geeft inzicht in de samenwerkingsmogelijkheden die zij biedt.
Tot slot is er de mogelijkheid om per branchesegment nieuwe relaties aan te gaan met collega ondernemers en met partnermanagers van IBM.

Programma
Het seminar begint om 13.30 uur en eindigt met een borrel. De bijdragen van Communicum zullen worden verzorgd door Eric van Paridon en Richard Maddocks.

13.30 uur – Ontvangst
13.45 uur – Welkom, Mariane ter Veen – IBM, ISV & Developer Relations
14.00 uur – Creëren van sterke, zakelijke relaties, Communicum
14.30 uur – Een praktische tool: Relationship Scorecard, Communicum
15.15 uur – Pauze
15.30 uur – Mogelijkheden en verwachtingen bij partnerships met IBM, Mariane ter Veen
16.00 uur – Simultaan business mogelijkheden verkennen (per branchegroep), Communicum
17.00 uur – Afronding
17:15 Borrel
18:30 Einde

Doelstellingen

  • Bewustwording creëren van het belang van sterke zakelijke relaties; hoe verdiep/verbreed je nieuwe & bestaande relaties; tips & tools.
  • Kennismaken met de Relationship Scorecard, een tool waarmee je de sterke kanten en de verbeteringspunten van je zakelijke relaties in kaart brengt.
  • Nieuwe (samenwerkings)verbanden aangaan met collega ondernemers uit dezelfde branche; in kleine groepen oefen je simultaan de theorie in de praktijk.
  • Kennismaken met IBM PartnerWorld Industry Network programma.

Voor wie is het seminar bestemd?
ICT-ondernemers en commercieel management van bedrijven die standaard applicaties leveren. Er is plek voor maximaal 40 deelnemers.

Aanmelden en locatie
Stuur een mail met jouw aanmelding naar: ibm@skillcity.nl. Geef bij aanmelding je functie aan en in welke branche jouw bedrijf actief is: Finance, Overheid, Retail, Zorg of Overig (en welke dan).

Het seminar zal plaatsvinden op het kantoor van IBM in Amsterdam:
IBM Business Forum Amsterdam

Johan Huizingalaan 765
1066 VH Amsterdam

Route vanuit de richting Utrecht:
A2 richting Amsterdam
Bij knooppunt “Holendrecht” A9 richting Haarlem.
Bij knooppunt “Badhoevedorp” A4 richting Amsterdam.
U neemt de afrit 1, Sloten en slaat rechtsaf (S107).
Na het viaduct bevindt u zich op de Johan Huizingalaan waar u rechts het hoofdkantoor van IBM ziet liggen.
Als u de eerste inrit aan uw rechterhand neemt, dan vindt u de bezoekersparkeerplaats aan het einde van deze weg achter de slagboom.
Bij de receptie ontvangt u een uitrijkaart om de parkeerplaats te verlaten.

communicum