‘Wervingsmethodes van de 21e eeuw’

Recruitment is het hete hangijzer op het gebied van HR van dit moment. Onderzoek van Heliview wijst uit dat de grootste knelpunten die bedrijven de komende 2 jaar kunnen verwachten de krapte op de arbeidsmarkt (34%), de vergrijzing (13%) en het vinden van gekwalificeerd personeel (9%) zijn. Bedrijven die afhankelijk zijn van nieuw talent om hun innovatievermogen te vergroten zijn hierdoor extra kwetsbaar, maar maken weinig gebruik van nieuwe wervingsmethodes die hen ter beschikking staan.

In deze 3e masterclass recruitment nieuwe stijl (11, 18 en 25 april 2007) krijgt u inzicht in de nieuwe methoden en technieken van recruitment en handvaten om deze in uw eigen wervingsbeleid in te zetten. Relaties van Skillcity betalen € 699,- ipv € 999,-.

De masterclass is volgeboekt; de volgende is al gepland: 5, 19 en 26 juni.

Nieuwe wervingsmethodes
Het marketingprincipe ‘branding’ wordt nauwelijks in HR toegepast en de mogelijkheden die de eigen website biedt wordt onvoldoende benut. Bovendien wordt er met mate gebruik gemaakt van de inzet van het sociale netwerk van (oud)werknemers, terwijl 40% van de hoger opgeleiden een baan vindt via het eigen netwerk. Daarnaast komen er steeds meer technologische middelen die het proces van rekruteren kunnen ondersteunen. Zo heeft het Amerikaanse leger het spel ‘America’s Army’ ontwikkeld, om jongeren op een realistische manier te interesseren voor het leger. Ook in Nederland zetten bedrijven als KPMG, ABN AMRO en Nyenrode games in om mensen te werven.

Masterclass
Nieuwe technologische middelen bieden nieuwe kansen op recruitment-gebied. Door deze optimaal te benutten neemt de kans om de concurrentie op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden toe. In de masterclass ‘Recruitment nieuwe stijl’ zullen deze issues uitgebreid aan bod komen en krijgt de doelgroep handvaten om deze in het wervingsbeleid in te zetten.

Informatie en aanmelden
Kijkt u op mediaplaza.nl voor meer informatie en inschrijven.

Recruitment