Steeds meer consumenten en ondernemers oriënteren zich op het internet voordat zij tot een investering of aankoop overgaan. Zij vergelijken niet alleen alle technische specificaties maar ook het aanbod en de verschillende prijzen. Hierdoor zijn veel markten transparanter geworden en is de (prijs)concurrentie toegenomen

Veel ondernemers vragen zich af hoe zij hier mee omgaan moeten gaan en eCommerce kunnen inzetten als extra verkoopkanaal. Hoe kun je ervoor zorgen dat een website bezoeker een koper wordt? Hoe zorg je ervoor dat een koper ook regelmatig terugkomt? Elke online klant verdient aandacht van begin tot eind. Maar hoe geef je aandacht aan een klant die je niet ziet ?

Deze vragen maken dat eCommerce nog in te weinig bedrijven effectief wordt ingezet. Dat terwijl eCommerce een onderneming duidelijk meerwaarde kan bieden boven op de huidige business. Bovendien zijn de online bezoekers vaak de klanten van de toekomst!

In dit seminar delen drie specialisten van De Nieuwe Zaak, Rabobank Nederland en Mailorder Solutions hun best practices over het inrichten van een effectieve, laagdrempelige eCommerce site.

Programma rabobank

  • 15.30 uur Ontvangst
  • 16.00 uur Opening
  • 16.05 uur Hoe maak je van een bezoeker een vaste klant? – eCommerce in de praktijk (Peter van Noord, De Nieuwe Zaak)
  • 16.40 uur Wat hebben rituals.nl, achmeahealthshop.nl, expo.nl en adinterieurshop.nl gemeen? (Patrick Kerssemakers, Mailorder Solutions)
  • 17.15 uur Pauze
  • 17.30 uur Betalen op internet: veilig en vertrouwd (Henk Verhaaf, Rabobank Nederland)
  • 18.15 uur Borrel in de bar Van Pommeren
  • 19.00 uur Einde

De Nieuwe Zaak (www.denieuwezaak.nl) is een eCommerce specialist pur sang. Hun focus ligt op het verhogen van conversie en het contact met de klant. Daarbij geven ze de voorkeur aan pragmatische oplossingen die snel tot resultaat leiden

Mailorder Solutions (www.mailordersolutions.nl) exploiteert verschillende webwinkels in licentie. Samen met de licentiegever zetten zij binnen enkele weken een webwinkel neer, waarbij de bezoeker van de webwinkel niet merkt dat Mailorder Solutions de webwinkel exploiteert. Wij exploiteren in licentie webwinkels o.a. voor PCM (Algemeen Dagblad), Delta Lloyd, Achmea, Rituels en Expo.

Rabobank Nederland is toonaangevend in online betalingsverkeer. Loopt voorop met de nieuwste ontwikkelingen als I-Deal, Minitix en in de samenwerking met Payment Service Providers.

Doelgroep:
Het seminar staat open voor maximaal 50 MKB-ondernemers en ICT-ondernemers.

Aanmelden:
ICT-ondernemers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar ecommerce@skillcity.nl. Vermeldt uw naam, bedrijfsnaam en functie. U ontvangt een bevestiging via de mail.

Locatie:
Rabobank Utrecht-Nieuwegein, Beneluxlaan 31-33 te Utrecht. Het seminar wordt gehouden in restaurant ‘de Zonnewijzer’, op de vijfde verdieping.