Op 4 oktober aanstaande wordt in de Jaarbeurs Utrecht voor de derde keer in successie Holland Innovation georganiseerd. Holland Innovation is hét jaarlijkse, landelijke evenement voor de nieuwe entrepreneur en informal investor en heeft dit jaar als thema: ‘vind je vermogen’. Vermogen staat in deze context voor talent, daadkracht en geld. Het geeft precies aan welke verschuiving het ondernemerschap de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, de ondernemer van nu doet niet meer alles zelf maar richt zich optimaal op zijn sterke punten en zoekt een aanvullende partner voor het overige.

Enkele zeer prominente sprekers, zoals Tim Draper (CEO van een participatiemaatschappij met wereldwijd 30 vestigingen en geestelijk vader van BizWorld), geven tijdens de opening het startschot voor een dag vol inspiratie, kennis en goede contacten.

Geheel in lijn met het thema heeft Holland Innovation dit jaar drie versterkende, interessante componenten: Uitreiking van de Herman Wijffels Innovatieprijs, de Nationale Uitvindersdag en de BizWorld Fundraising.

De Gemeente en de Provincie Utrecht zijn dit jaar gastheer van Holland Innovation omdat het evenement de kracht en de uitstraling van Utrecht goed weerspiegelt. De organisatie is in handen van NeBIB, Novu en de Taskforce Innovatie Regio Utrecht.

Herman Wijffels Innovatieprijs
Nederland heeft behoefte aan innovatieve ondernemers. Mensen met frisse ideeën die vandaag oplossingen bedenken voor de vraagstukken van morgen. Ondernemers met concrete, innovatieve en kansrijke plannen. Kortom, trendsetters voor onze duurzame toekomst.

Dit jaar organiseert de Rabobank voor de vijfde keer de Herman Wijffels Innovatieprijs. Uit de 288 aanmeldingen zijn nu 10 genomineerden gekozen door de beoordelingscommissie. De jury kiest hieruit de winnaars, die tijdens Holland Innovation bekend worden gemaakt en die zullen strijden om de hoofdprijs van € 50.000.

Tim Draper & BizWorld FundraisingTim Draper is CEO van Draper, Fisher, Jurvetson, de enige participatiemaatschappij met vestigingen wereldwijd (30!) en met 3,5 miljard dollar in investeringen. Op de Forbes-lijst van invloedrijke dealmakers op het vlak van High Tech en Life Sciences staat Draper op een zevende plek. Draper is eveneens de geestelijk vader en oprichter van de BizWorld Foundation. De Nederlandse licentie is in handen van de Stichting BizWorld

De Stichting BizWorld is een non-profit organisatie en houdt zich bezig met economische projecten voor het basisonderwijs. Het project BizWorld is een ondernemersspel voor kinderen van groep 8 in het basisonderwijs.
Het doel van BizWorld is het bevorderen van kennisoverdracht over het bedrijfsleven en het stimuleren van ondernemerschap bij kinderen op jonge leeftijd. Voor meer

Voor uitgebreide informatie en/of inschrijving kunt u terecht op www.hollandinnovation.nl.