Op het Skillcity cafe van 30 maart a.s. stelde Skillcity de mogelijkheden en partijen rondom de eind 2005 vrijgekomen TechnoPartner regeling voor seed-kapitaal centraal. Sprekers van Solid Ventures en Prime Technology Ventures Technostarter, die ieder € 8.000.000 te vergeven hebben, lichten de positionering en aanpak van hun seed-fonds toe. Beide fondsen richten zich op ICT. Tom Zeppenfeldt, founder/directeur van Datheon heeft net een financiering binnengehaald en vertelde over zijn ervaringen.

Programma
Sandra Piek, partner bij Consento Corporate Finance en participant van Skillcity, introduceerde de investeerders en begeleidde de pitches.

  • 17.30 uur Welkom – Ben Alfrink
  • 17.35 uur Vervolgfinanciering voor Datheon, de ervaringen – Tom Zeppenfeldt
  • 17.45 uur Introductie durfkapitaal – Sandra Piek
  • 17.50 uur Elevator pitches
  • 18.05 uur Solid Ventures: voor jonge snelgroeiende ICT-ondernemingen – Floris van Alkemade
  • 18.10 uur Prime Technology Ventures Technostarter: focus op telecom, communicatietechnologie, software en halfgeleidetechnologie – Sake Bosch
  • 18.15 uur Elevator pitches
  • 18.30 uur Netwerkborrel

Elevator pitches:

Winnende pitch: 4xP, Joris van Baars

Mijn naam is Joris van Baars. Ik ben de eigenaar van Circumflex Automatisering. Circumflex is de maker van 4xP, software voor evenementplanning. De vier P’s staan voor Programmering, Planning, Productie en Personeel. Met deze software is het mogelijk alle informatie, planning, draaiboeken en personeelsroosters rondom een evenement op één centrale plek op te slaan en voor iedereen beschikbaar te maken.
Het pakket is webbased en ontwikkeld in nauwe samenwerking met poppodium Tivoli in Utrecht. Ongeveer 9 maanden geleden hebben we het pakket op de markt gebracht en inmiddels zijn er vijf grote poppodia en één festival die van het pakket gebruik maken.
Voor de festivals hebben wij een apart concept ontwikkeld waarbij de software voor enkele maanden per jaar gehuurd kan worden, tegen een huurprijs van 750 euro per maand. Uitgaande van het feit dat er in Nederland zo’n 500 festivals per jaar georganiseerd worden ligt daar een potentiele markt van 1,5 miljoen euro per jaar. Op dit moment is er nauwelijks tot geen concurrentie op deze markt.

Pitch InformStrategy, John van Laar

Goedemiddag, mijn naam is John van de Laar en ik ben mede-eigenaar van het ICT bedrijf informStrategy. Samen met mijn compagnon hebben we 30 jaar ervaring in huis op het gebied van informatiemanagement, business intelligence en databasemarketing.

Wij richten ons met onze diensten en producten op alle middelgrote bedrijven en non-profit organisaties die veel en vaak informatie willen analyseren. De bedrijfsgegevens die men wil analyseren zit vast tussen standaard applicaties die niet kunnen omgaan met grote hoeveelheden gegevens en bedrijfssystemen die vaak te duur en complex zijn.

Wij bieden middels het door ons zelf ontwikkelde product Politeia deze bedrijven een oplossing aan. Middels een uniek concept zorgen we ervoor dat informatie op een makkelijker manier beschikbaar komt. Met ons product kunnen bedrijven kosten besparen op de inspanningen om bedrijfsgegevens te verzamelen en analyseren.

InformStrategy is nu nog een kleine speler, maar wij hebben de potentie en ambitie om binnen 2 jaar de 5e leverancier van business intelligence tools in Nederland te worden. Om dit te bereiken willen we op korte termijn ons bedrijf uitbouwen en professionaliseren.

Het is aan u als investeerder om ons te helpen de volgende stap te maken. We willen simpelweg geld, advies en iemand met een netwerk die het leuk vindt om mee te denken met een ICT bedrijf met een groot potentieel en een unieke propositie.

Ik nodig u bij deze uit met ons mee te werken en vandaag nog een afspraak met ons te maken. Dank u.