PWC

Nieuwe mogelijkheden voor snelle uitwisseling van financiele gegevens

Skillcity organiseert samen met participant PricewaterhouseCoopers op 8 november a.s een round table, waarin 15 ICT-ondernemers door een aantal experts worden bijgepraat over deze laatste ontwikkeling en met hen brainstormen en discussieren over de kansen en bedreigingen. Inspirerend en interactief.

Programma:

  • 15.00 Ontvangst met koffie/thee
  • 15.30 Inleiding (wat is XBRL, stand van zaken Internationaal/ Nederland), Robert Bark (partner, PwC)
  • 16.00 De zin en onzin van XBRL, Fou-Khan D. Tsang RA (directeur BU accountancy, Exact
  • 16.30 Kansen en bedreigingen van XBRL voor u als (ICT) ondernemer, Jan van Wijngaarden (manager BU Financials Solutions, IBS Nederland
  • 17.00 Discussie o.l.v. Robert Bark
  • 17.30 Borrel

XBRL, taal van de toekomst

De belastingdienst heeft zijn eigen specifieke ‘taal’, waarmee gegevens alleen naar deze instelling verstuurd en gelezen kunnen worden.
XBRL is vooral bedoeld voor het electronisch versturen van financiele data. Met XBRL kunnen meerdere instellingen dezelfde data lezen en verwerken. De voordelen daarvan zijn groot: bedrijfsbalansen, winst- en verliesrekeningen hoeven maar een keer ingevoerd te worden. Daarna kunnen ze automatisch verstuurd, gelezen en uitgewisseld worden door accountants, belastingadviseurs, KvK’s, kredietverleners, aandelenanalisten, CBS, beurstoezichthouders en noem maar op.
Overtikken hoeft niet meer.
XBRL is een open standaard en een initaitief uit 1999 van de grote Amerikaanse accountantskantoren.
Den Haag heeft XBRL aangemerkt als de techniek waarmee overheden gegevens moeten uitwisselen.

Wat is een round table?

Intensieve brainstorm denktanksessies over nieuwe kansen en toepassingen voor een specifiek thema of problematiek binnen de ICT-sector. Doel: het bundelen van kenniskrachten om tot innovatie te komen. Het aantal deelnemers is tot vijftien beperkt om een intensieve en vlotte uitwisseling van visies en kansen optimaal te benutten.

Wilt u deelnemen aan dit inspirerende event en bent u ICT-ondernemer?

Stuur dan een e-mail naar Ben Alfrink. Vermeldt uw naam, het bedrijf en uw functie. Er zijn geen kosten voor deelname aan de round table verbonden.

Lokatie en route:

Het event vindt plaats in het Oude Tolhuys in Utrecht
Weg naar Rhijnauwen 13-15
3584 AD Utrecht
Tel. 030-2511215

De route vindt u op: www.oudetolhuys.nl