Een computerinbreker is er waarschijnlijk in geslaagd om 40 miljoen creditcardnummers te achterhalen.’
‘This email was sent by the Postbank server to verify your e-mail address. You must complete this process by clicking on the link below and entering in the small window your Postbank online access details.’

HoneyNets, phishing en pharming
Deze twee actuele voorbeelden van cybercrime konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Security is ‘hot’! Aandacht voor IT-security op het Skillcity Café.
Patrick van Gool, oprichter van Filterworks, ging in op het waarom en hoe achter phishing, pharming en hacking. De recente ‘phishing’ postbank case werd geanalyseerd en behandeld.

Joris van Baars van Circumflex Automatisering beste elevator pitch
Met 4 vragen was Joris van Baars door zijn pitch heen en had zij zijn doel bereikt. Doelgerichter kan niet. Lees zijn pitch en die van de twee anderen: Marc Fonteijn van Unplug-IT en Niels Eijsbroek van Watchmouse.

Profiel Patrick van Gool
Patrick is oprichter van de technostarter FilterWorks, een ontwikkelaar van messaging security software voor compliance oplossingen. Vóór het oprichten van FilterWorks was hij geruime tijd verantwoordelijk voor de internationale security consultancy diensten bij Deloitte.

Over Filterworks
FilterWorks zorgt er met haar ‘compliance enforcement software’ voor dat er niet ongewenst informatie via de digitale weg (mails, bestanden) kan uitlekken. ‘Content filtering’ op basis van zelf in te stellen regels, zorgt voor blokkering van e-mail, met de mogelijkheid van een volledige audit trail. FilterWorks is een jong bedrijf, met medewerkers die allen ruime ervaring hebben op het gebied van enterprise risk management in top 500 bedrijven.

filterworks