Het aantal zakelijke gebruikers van Voice over IP is binnen een jaar tijd verdubbeld. Ook de toekomstverwachtingen zijn volgens marktonderzoeker Heliview hoopgevend.
Dit blijkt uit het Voice over IP/ IP telefonie onderzoek van Heliview Research onder ruim zeshonderd organisaties in Nederland. Medio 2003 bleek dat slechts 1 procent van de totale markt met meer dan twintig werknemers gebruik maakte van VoIP en minder dan eenderde van de markt was zelfs maar bekend met de toepassing. Inmiddels is het gebruik toegenomen tot ruim 2 procent van de markt. Opvallender nog: een kwart van de organisaties die VoIP kent, verwacht het binnen twee jaar te gaan gebruiken.

Priority Telecom gaf op het seminar inzicht in de markt en de mogelijkheden van VoIP voor bedrijven. In de case study van SUSA Studenten uitzendbureau kwam een praktijkvoorbeeld aan bod.
SUSA Studenten uitzendbureau met hoofdkantoor in Utrecht met in totaal 7 vestigingen heeft een uniek poolconcept ontwikkeld en heeft daarmee een aantrekkelijke propositie voor bedrijven waar de workload moeilijk is te voorspellen. Daarnaast wil SUSA naar een virtueel contact center en ziet daar een mogelijkheid voor de toekomst om 24-uur voor klanten bereikbaar te zijn. De implementatie van VoIP biedt SUSA dan ook volop voordelen.

Het seminar werd bezocht door 40 ICT-ondernemers en Skillcity participanten.

Het programma:

  • 15.00 Ontvangst
  • 15.30 Welkom Ben Alfrink, Skillcity
  • 15.35 Introductie Priority Telecom door Edgar van Zoelen
  • 15:50 uur Trends en kansen op het gebied van telecom door Lucas van Rijen
  • 16:15 uur Pauze
  • 16:30 uur Case Study – SUSA Studenten Uitzendbureau door Remco Pouw
  • 17:00 uur Vragen en discussie
  • 17:15 uur Start borrel en mogelijkheid tot rondlopen op het Dutch Design Center

Profiel Priority Telecom
Priority Telecom is een beursgenoteerd telecommunicatiebedrijf dat totaaloplossingen biedt aan bedrijven en overheden in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Naast overheidsinstellingen richten zij ons daarbij specifiek op bedrijven in de zorg, onderwijsinstellingen, financiële dienstverleners, nutsbedrijven, beveiligingsbedrijven en de retailmarkt. Om deze organisaties optimaal te bedienen, exploiteert Priority Telecom onder meer een eigen, storingsbestendig glasvezelnetwerk van ruim 9000 km lengte.
Priority Telecom is participant van Skillcity.

Het Dutch Design Center is een orientatie- en informatiecentrum van meer dan 4.000 m2, opgericht in 1982, en gevestigd in de voormalige meubelfabriek van Pastoe aan het Rotsoord Utrecht. De deelnemers bieden u een verfrissende kijk op meubels, verlichting, textielen, vloerbedekking, sanitair en accessoires, vormgegeven door nationale en internationale topontwerpers.