Geen organisatieverandering zonder gedoe. Dat is ook niet te voorkomen. Maar je moet er wel mee kunnen ‘dealen’. Van origine klinisch- en organisatiepsycholoog en inmiddels 20+ jaar zelfstandig organisatieadviseur Jacqueline Jansen vertelt (en laat zien!) hoe je dat doet.

Organisatieveranderingen zonder gedoe bestaan niet

Jacqueline gaat het hebben over “Gedoe” en meer specifiek over organisatieveranderingen, want die geven altijd gedoe: veel of weinig, boven- of ondergronds, heet of koud. In vogelvlucht stelt ze een aantal klassieke wijsheden over organisatieverandering aan de kaak en legt ze uit waarom het belangrijk is dat gedoe boven tafel komt.

Tijdens de interactieve presentatie op 15 oktober aanstaande stelt Jacqueline (auteur van het boek “Gedoe komt er toch”) tien klassieke wijsheden over organisatieverandering aan de kaak. Wijsheden waar op het eerste gezicht niets tegen in te brengen valt: natuurlijk moet je draagvlak hebben, uiteraard is het belangrijk dat de top erachter staat, nee er is helemaal niets tegen een helder doel. Maar gek genoeg is die vanzelfsprekendheid  juist wat er mis is met deze wijsheden: het zijn vaak deze opvattingen die de bureaucratie waar je vanaf wilde juist veroorzaken of versterken. Maar kun je er dan helemaal niets mee? Of hangt het ervan af hoe je ernaar kijkt, en vooral hoe je ze toepast.

Jacqueline Jansen laat ons zien hoe dat werkt, en vertaalt aan de hand van praktijkvoorbeelden een aantal  oude wijsheden in nieuwe. Bijvoorbeeld:

  • Je moet ‘gedoe’ niet vermijden maar juist koesteren; het is de motor van verandering.
  • Motiveren bevestigt de klassieke verhoudingen; je moet juist inspireren
  • Voel je weerstand? eerstand: medewerkers willen best veranderen, maar niet veranderd worden.
  • Bij een goed besluit hoeft niet aan draagvlak gewerkt te worden.
  • Het draait er niet om mensen bij besluitvorming te betrekken, maar om de besluitvorming aan hen over te laten
  • De top staat er achter!Brrr, gebruik dit nooit als (een machts-)argument om te veranderen.

Over de gastspreker Jacqueline Jansen

Jacqueline Jansen is van origine klinisch- en organisatiepsycholoog en sinds 1995 zelfstandig organisatie-adviseur. Wat haar fascineert is verandering in al haar facetten, collectief als team, MT of organisatie, maar ook individueel. Waarom gaat het soms als vanzelf, terwijl je nauwelijks iets lijkt te doen, en waarom zit je – als team of mens – soms zo hopeloos vast in stroop? Hoe doorbreek je dat weer… en waar kunnen we je helpen? Jacqueline schreef over dit onderwerp twee zeer bruikbare boeken: Gedoe komt er toch en Gedoe op tafel.

 

Programma en locatie

Je bent voor deze sessie van harte welkom op maandagmiddag 15 oktober 2018 vanaf 15:30 uur in Villa Amalia in Baarn. Het inhoudelijke programma start om 16:00 uur en we sluiten uiteraard af met een geanimeerde borrel.

Villa Amalia ligt aan het Stationsplein 62, recht tegenover het station van Baarn. In de direct omgeving zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Aanmelden voor event