Let op: Dit event is geannuleerd

De ervaring leert dat de aanhuur van bedrijfsruimte binnen veel aanhurende organisaties nog wel eens ‘een ondergeschoven kindje’ is. Ten onrechte, want goede afspraken over de huisvesting kunnen niet alleen veel ellende voorkomen, maar ook veel opleveren. Het gaat hier immers over langjarige huurovereenkomsten die toekomstbestendig moeten zijn. Vaak blijkt op enig moment echter dat over bepaalde zaken geen of geen duidelijke afspraken zijn gemaakt, hetgeen tot nare verrassingen kan leiden.

In dit seminar praat Lasse van Waegeningh van Van Diepen Van der Kroef Advocaten je bij over de voor huurders relevante laatste ontwikkelingen op het gebied van huur van bedrijfsruimte.

Huur van bedrijfsruimte

Tijdens het seminar gaat Lasse nader in op zowel juridische als praktische aandachtspunten die bij een voorgenomen aanhuur aan de orde moeten komen. Hoe ben ik als huurder verzekerd van een ongestoorde exploitatie? Wa is er (on)mogelijk ten aanzien van overeen te komen huurtermijnen en de beëindiging van de huurovereenkomst? Hoe zit het met de servicekosten, huurvrij of lagere huurprijs, welke garanties kan ik wel en niet verlangen/verstrekken, is onderhuur mogelijk?

Tevens bespreekt hij de recente en voor jou relevante ontwikkelingen binnen de Nederlandse rechtspraak. Daarbij zal ook worden ingegaan op het veel voorkomende gebruik van de meest recente model-huurovereenkomst van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), dat het meest gebruikte model voor huurovereenkomsten in Nederland is. Moet je als huurder wel met dat model willen werken? En wat kun je beter niet accepteren van dit model?

Programma en locatie

Het seminar vindt plaats op het kantoor van Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Utrecht aan de Maliebaan 10a in Utrecht. De ontvangst is om 15:15 uur, start van het programma om 15:30 uur. Om 17:00 is de afsluiting en een borrel.

Over de spreker

Lasse van Waegeningh is als vastgoedadvocaat werkzaam vanuit de vestiging Utrecht, waar hij leiding geeft aan de sectie Vastgoed. Lasse’s praktijk kent een bijzondere focus op huur/verhuur, koop/verkoop en beheer van commercieel vastgoed en staat onder meer gebruikers en aanbieders van bedrijfsruimten bij.