Terug

Goed IT-personeel vinden? Het kan. En hoe!

19 juni 2018 Aanvang: 15:30 uur uur

Dat het vinden van goed geschoold en liefst ervaren IT-personeel lastig is, zal je niet onbekend zijn. Dat er een project in de regio Utrecht en Foodvalley loopt dat op dit gebied zeer positief effect sorteert misschien wel. Het Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT (Stichting CA-ICT) en IT Management Group, samen verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project, informeren je op 19 juni graag over het traject “Make IT Work”.

Een project dat echt succes sorteert

Als sectorfonds is CA-ICT actief op het snijvlak van ICT en de arbeidsmarkt. Het stimuleren van de kwaliteit en werkgelegenheid voor ICT-ondernemingen en -beroepen is daarbij een van de voornaamste doelen. In samenwerking met de IT Management Group wordt nu uitvoering gegeven aan een traject waarbij hoogopgeleide, kortdurend werklozen en werkzoekende werkenden worden begeleid naar een nieuwe carrière in de ICT. Doordat IT Management Group een goede samenwerking heeft met het UWV in Utrecht, en daarnaast beschikt over een groot eigen netwerk binnen de regio, verloopt dit project tot nu toe erg succesvol. Van de 160 beschikbare trajectplaatsen is inmiddels meer dan de helft gevuld met kansrijke werkzoekenden. Mooie ‘bijkomstigheid’ is dat van het het opleidingsstraject – dat gemiddeld circa 10.000 euro kost – 50% wordt gesubsidieerd door CA-ICT.

Voor wie interessant?

Door middel van omscholing, training en begeleiding lukt het ITMG om gecertificeerde ICT-medewerkers ‘af te leveren’ die passen binnen een van de volgende profielen:

  • Informatiemanager
  • Agile Project en Verandermanager
  • Servicemanager
  • IT Architect
  • Agile Testmanager
  • Security en Data Privacy Manager
  • Java/ .Net / PH Developer
  • Big Data en Data-architectuur Specialist
  • DevOps SAFe Specialist
  • ICT- en Projectmedewerker

Ben je op zoek naar goed geschoolde mensen die aansluiten op (een van) deze profielen dan mag je op 19 juni eigenlijk niet ontbreken. Het programma geeft ruimschoots gelegenheid voor CA-ICT en ITMG om het traject toe te lichten, en je vragen te beantwoorden. Mogelijk biedt dit project een oplossing voor uw moelijk vervulbare vacatures op ICT vlak.

Programma

Je bent welkom vanaf 15:30 uur. Om 16:00 uur trappen we af met Louis Spaninks, directeur bij CA-ICT. Louis schetst de rol van het ICT-sectorfonds in de prioriteiten op dit moment. Daarna zal Peter de Jong, directeur van ITMG uitgebreid ingaan op het project Make IT Work. Uiteraard zijn beiden ook na de presentatie, bij de borrel die vanaf 17:30 voor je klaarstaat, aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Dee sessie vindt plaats in Villa Amalia, Stationsplein 62 in Baarn. Villa Amalia ligt recht tegenover het station van Baarn. In de direct omgeving zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Participanten en vrienden kunnen zich hieronder aanmelden. We kijken uit naar jouw komst.

Ik wil me aanmelden