‘Move fast and break things’

Aan tegeltjeswijsheden geen gebrek voor startende ondernemers. En dat is zo geweest voor elke generatie entrepreneurs sinds de opkomst van het internet in de vorige eeuw.

Aan de hand van zijn eigen ervaringen als ondernemer met meerdere succesvolle IT-bedrijven, gaat Jan Jacobs in op de bruikbaarheid van lessen voor IT-ondernemers: motto’s, mantra’s en kostbare strategie-opleidingen. Een introspectie op dertig jaar ondernemen in de tech-industrie. Is de ondernemer zelf wel de beste analist van het eigen succes of zijn het juist de mislukkingen? 

Over de spreker

Jan Jacobs begon vorige eeuw als financieel journalist bij The Wall Street Journal en als columnist voor De Volkskrant en zag door de opkomst van de personal computer opeens veel kansen als ondernemer. Hij richtte met drie partners een succesvolle uitgeverij voor computertijdschriften op. Toen hij in 1993 in Silicon Valley de eerste webbrowser zag – Mosaic – richtte hij Riverland Networks op, een van de eerste grote Nederlandse internetbedrijven. In 2001 zag hij samen met zakenpartner Wilko Stronks de enorme potentie van wat nu de cloud heet. De door hen opgerichte onderneming Reeleezee (recentelijk verkocht aan Exact) bedient inmiddels tienduizenden MKB-ondernemers in Nederland, Turkije en India met slimme administratieve software. En nu heeft hij datzelfde gevoel van opwinding over de opkomst van consumententechnologie in de gezondheidszorg.

Doelgroep en aanmelden

Participanten en vrienden kunnen zich hier aanmelden. Blik met ons mee terug op 30 jaar IT. We kijken uit naar jouw komst.

Locatie en ontvangst

Villa Amalia, Stationsplein 62, Baarn. Villa Amalia ligt recht tegenover het station van Baarn. In de directe omgeving zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Je bent welkom vanaf 15.30 uur. Om 16.00 uur trappen we de bijeenkomst af en vanaf 17.30 uur staat er een borrel voor je klaar.