Artificial Intelligence was een van de grote thema’s op de laatst gehouden SXSW conference in Austin (VS). We zoomen tijdens deze Club van 100 bijeenkomst met bijdragen van Scyfer en IBM in op toepassingen van AI en machine learning.

Over Scyfer en Jörgen Sandig

Jörgen Sandig, CEO en co-founder van Scyfer heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van consultancy, CRM, Customer Intelligence en Artificial Intelligence. Na zijn opleiding theoretische natuurkunde heeft hij voor diverse ICT buro’s gewerkt. In 2013 is hij Scyfer gestart samen met Prof. Dr Max Welling, Taco Cohen en Tijmen Blankevoort om het gat tussen wetenschap en business te overbruggen bij het gebruik van kunstmatige intelligentie, machine learning en deep learning. In zijn presentatie legt Jörgen uit wat machine learning is (en wat het niet is) en hoe Scyfer haar klanten helpt aan de hand van een aantal aansprekende voorbeelden en cases.

Over IBM Watson en Nicky Hekster

Alle grote internetbedrijven zetten fors in op Artificial Intelligence (AI). Denk aan Google Deepmind, IBM Watson, Microsoft Azure en Baidu Tianzhi. De investeringen in AI-gerelateerde bedrijven stijgen enorm. Dat is niet voor niks. Algoritmes kunnen afbeeldingen, video’s, woorden, stemmen en gezichten inmiddels beter herkennen dan wij, mensen. Ze worden steeds beter in het doen van ‘zintuiglijke waarnemingen’ en in het begrijpen van voorbeelden, zichzelf en elkaar. AI wordt als “product” overal beschikbaar en gaat in vrijwel ieder werkgebied zorgen voor ontwrichting. Het vormt een overkoepelende laag voor vele andere soorten technologie en fysieke objecten. Hoe dat eruit gaat zien? Dat hoor je 29 juni.

Nicky Hekster is werkzaam bij IBM. Hij houdt zich bezig met de toepassing van big data en de daarmee samenhangende Watson technologie op onze maatschappij, met name op gezondheid. Hij was een van de eersten die in 2012 met deze technologie aan de slag ging en zo Watson Ambassador werd. Hij is veelgevraagd spreker op tal van podia, in collegezalen en op radio en tv.

Doelgroep en aanmelden

Participanten en vrienden kunnen zich aanmelden bij Ben Alfrink.

Locatie en ontvangst

Villa Amalia, Stationsplein 62, Baarn. Villa Amalia ligt recht tegenover het station van Baarn. In de directe omgeving zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Je bent welkom vanaf 15.30 uur. Om 16.00 uur trappen we de bijeenkomst af en vanaf 17.30 uur staat er een borrel met fingerfood voor je klaar.