Ronde tafelbijeenkomst i.s.m. Baker Tilly Berk en Van Lanschot Chabot.

Je bent directeur/grootaandeelhouder (DGA) en bouwt pensioen op in een management/beheer BV? Als de Tweede en Eerste Kamer instemmen met het wetsvoorstel van het kabinet, dan is het vanaf 2017 niet langer mogelijk pensioen in eigen beheer op te bouwen.

Weet jij wat dit voor je betekent? Weet je wat jouw mogelijkheden zijn en ben je op de hoogte van de gevolgen voor jouw (ex-)partner?

Graag nodigen wij je uit voor onze ronde tafel: Einde Pensioen in Eigen Beheer, wat betekent dit voor jou?

Gerard van Wijngaarden van Baker Tilly Berk zal ingaan op de fiscale keuzes die staatssecretaris Wiebes in de voorgestelde wetsteksten voor 2017 heeft opgenomen en de civiel-juridische gevolgen hiervan. Vragen die hierbij aan de orde zullen komen zijn: waar moet ik op letten bij het maken van een verantwoorde keuze, maar ook moet de gehuwde of geregistreerde partner worden gecompenseerd bij de verschillende keuzemogelijkheden en op welke wijze kan dit geschieden.

Edgar de Jager van Van Lanschot Chabot zal nader ingaan op de vraag wat een en ander kan betekenen voor jouw eigen financiële planning.

Programma

15.45      Ontvangst
16.00      Aanvang ronde tafel
17.30      Afsluiting

Doelgroep en aanmelden

Deze bijeenkomst is interessant voor DGA’s die een oudedagsvoorziening in eigen beheer hebben en dus een pensioenvoorziening op de balans. Je kunt je met een mailtje aanmelden bij Ben Alfrink. Vermeld daarin je bedrijf en eventueel ook je vraag of vragen.

Afmelden is tot 24 uur van tevoren kosteloos. Daarna en bij no-show brengen wij 50 euro in rekening.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Baker Tilly Berk in Utrecht:

Papendorpseweg 99
3528 BJ Utrecht

Over de sprekers
Edgar de Jager FFP is werkzaam als financieel adviseur bij Van Lanschot Chabot. In die hoedanigheid adviseert hij ondernemers bij complexe vraagstukken zoals het pensioen. Hij is al ruim 21 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening en mag zich sinds 2007 financieel planner noemen.

Gerard van Wijngaarden is werkzaam als fiscaal adviseur in de nationale praktijk van Baker Tilly Berk. De nadruk ligt hierbij op fiscale vraagstukken van de directeur/grootaandeelhouder in de ruimste zin. Het pensioen in eigen beheer maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit. Hij is in staat ingewikkelde wetgeving en jurisprudentie op een eenvoudige manier uit te leggen. Hij verzorgt veelvuldig lezingen en congressen en heeft ruime ervaring met dienstverlening aan middelgrote organisaties en familiebedrijven.