IT-projecten verlopen helaas nog altijd niet vlekkeloos. Geschillen worden – gelukkig maar – vaak in een vroegtijdig stadium tussen partijen geschikt. Maar wat gebeurt er als dat niet lukt? Hoe is het die IT-bedrijven vergaan in een gerechtelijke procedure? Hoe gaan rechters om met zaken als ingebrekestellingen, fatale termijnen, opschorten van diensten, vorderingen tot nakoming, ontbinding van de overeenkomst en schadeposten? En welke lessen kunnen we daaruit leren? Welke alternatieven zijn er voor de overheidsrechter en welke mogelijkheden zijn er als partijen een oplossing willen in plaats van een uitspraak?

 
Cordemeyer & Slager / Advocaten
, LawyersforIT en Chubb Pro ICT, het onderdeel voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor IT-bedrijven, organiseren op 6 oktober een seminar over de wereld van ICT-geschillen. Gedurende deze middag geven Christiaan Jeekel (IT-advocaat) en Christian Landzaat (senior underwriter) je aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak inzicht in de risico’s waar IT-bedrijven mee te maken krijgen. Tevens geven we voorbeelden van schades en de voor- en nadelen van een gang naar de rechter versus methoden om geschillen te voorkomen of een geschil duurzaam op te lossen.

Programma

15.00   Inloop en ontvangst
15.30   Start seminar
17.30   Afsluiting en borrel

Locatie
Villa Amalia, Stationsplein 62, Baarn. Villa Amalia ligt recht tegenover het station van Baarn. In de directe omgeving zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Doelgroep en aanmelden

Het seminar biedt plaats aan 40 IT-ondernemers, commercieel en legal managers/bedrijfsjuristen. Deelname aan het seminar is kosteloos. 

Wil je deelnemen? Stuur dan een mailtje naar Ben Alfrink, waarin je aangeeft wat je functie is. Afmelden is tot 24 uur van tevoren kosteloos. Daarna en bij no-show brengen wij 50 euro in rekening.

Over de sprekers

Christian Landzaat is een senior underwriter bij Chubb Insurance Company of Europe, een Amerikaanse niche verzekeraar welke zich o.a. richt op aansprakelijkheidsverzekeringen voor IT-bedrijven. Christian is sinds 2008 werkzaam bij Chubb op de afdeling Chubb Pro ICT.

Christiaan Jeekel heeft rechten gestudeerd in Utrecht en is sinds zijn afstuderen als jurist binnen de IT – branche werkzaam. Hij is zijn loopbaan begonnen als advocaat voor nationale en internationale bedrijven in de IT-sector. Vervolgens is hij werkzaam geweest in het bedrijfsleven als bedrijfsjurist: eerst als senior legal counsel bij Atos, vervolgens als general counsel bij het destijds beursgenoteerde Qurius, thans Prodware. Hij heeft daarmee bijna 20  jaar ervaring opgebouwd met complexe juridische IT-vraagstukken en praktische bedrijfsjuridische kwesties. Hij heeft de Grotius specialisatieopleiding Informaticarecht succesvol afgerond in 2005. Nu is hij advocaat bij Cordemeyer & Slager advocaten.