Technologie is een bewegend fenomeen met de nodige implicaties voor rechtsgebieden zoals het auteursrecht. Samen met jou willen we graag – in vogelvlucht – bekijken hoe de informatietechnologie zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld en de antwoorden die daarop zijn gekomen vanuit auteursrechtelijk perspectief. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan het belang van het bezitten van de rechten van het intellectuele eigendom (met focus op de auteursrechten) op software voor de economische waardering van een IT-bedrijf en welke haken en ogen daarbij om de hoek komen kijken. Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

  1. auteursrecht op software,  een ‘asset’ (wat te doen om te zorgen dat auteursrechten op eigen standaard- en maatwerksoftware daadwerkelijk bij jouw eigen bedrijf liggen)
  2. auteursrechtelijke haken en ogen van verschillende businessmodellen (on-premise, SaaS, apps)
  3. nieuw auteurscontractenrecht en software
  4. aandacht voor auteursrechten op software in geval van faillissement
  5. aandacht voor open source software (virale effect)

Stuur uiterlijk 10 november jouw vragen naar Irvette Tempelman van Cordemeyer & Slager / Advocaten. Zij neemt dit dan mee in de voorbereiding van het seminar.

Er is tijdens het seminar uiteraard voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Programma
15.30  Ontvangst
15.45  Start seminar
16.30  Pauze
16.40  Vervolg seminar en beantwoording vragen
17.30  Afsluiting en borrel

Doelgroep en aanmelden
Directieleden en legal managers van ICT-bedrijven

Je kunt je aanmelden voor dit gratis seminar door een mail te sturen naar Ben Alfrink. Afmelden is tot 24 uur van tevoren kosteloos. Daarna en bij no-show brengen wij 50 euro in rekening.

Locatie
Villa Amalia, Stationsplein 62, Baarn. Villa Amalia ligt recht tegenover het station van Baarn. In de directe omgeving zijn voldoende (gratis) parkeerplaatsen.