Beste ICT ondernemer,

Voor je ligt de uitnodiging om deel te nemen aan de Tour de Travail ICT, die georganiseerd wordt door de afdeling Economische Zaken van de Gemeente Utrecht en het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden.

Wat is Tour de Travail ICT?

Binnen de Utrechtse regionale economie is ICT een van de belangrijkste sectoren. Onderzoek laat zien, dat het aantal moeilijk vervulbare ICT vacatures exponentieel groeit. Van 7.500 in 2011 naar 15.000 in 2017. Gesprekken met Utrechtse ICT bedrijven maken duidelijk dat dit een belangrijke rem vormt voor groei. Tegelijkertijd telt de regio Utrecht meer dan 900 werkloze ICT’ers waarvan 25% op MBO niveau, 65% op HBO niveau en 10% is academisch opgeleid. Zie hier het idee voor Tour de Travail ICT: een uniek en ludiek evenement om vraag en aanbod in de ICT markt bij elkaar te brengen.

Wanneer je op korte of langere termijn op zoek bent naar ICT personeel dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met potentiele kandidaten. Wij nodigen je uit om in de week van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juni jouw deuren te openen om werkzoekende ICT’ers te ontvangen voor een kennismaking met jouw bedrijf. Want ook als je momenteel geen ruimte hebt voor nieuw personeel, ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door het verzorgen van een rondleiding, een bedrijfspresentatie, het organiseren van een speed date of demonstratie. En dat alles natuurlijk op een dag en tijdstip dat jou schikt.

Wie kun je op bezoek verwachten?

Alle 900 werkloze ICT’ers in de regio Utrecht worden door het WerkgeversServicepunt uitgenodigd om deel te nemen aan de Tour de Travail. Om de match tussen vraag en aanbod zo optimaal mogelijk te maken, vindt er een voorbereidingsbijeenkomst plaats op vrijdag 22 mei. Samen met adviseurs van UWV en de gemeente Utrecht gaan deelnemende werkzoekenden aan de slag met het optimaliseren van hun CV, alsook het benoemen van kansen en mogelijkheden via sociale media, personal branding en netwerken.

Kick-off Tour de Travail ICT

Voor alle mogelijk deelnemende werkgevers, intermediairs en opleiders binnen de ICT wordt op maandag 11 mei 2015 een kick-off georganiseerd. Je bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. De kick off vindt plaats op de 21e etage van het nieuwe Stadskantoor aan het Stadsplateau 1 in Utrecht.

Naast het prachtige uitzicht vanaf de bovenste etage, kun je genieten van het volgende programma:

  • 14.30 uur – Inloop en ontvangst
  • 15.00 uur – Welkomstwoord door dagvoorzitter Tine de Zeeuw
  • 15.05 uur – Opening door Victor Everhardt, wethouder Werk en Inkomen
  • 15.10 uur – Le Grand Départ 2015 in Utrecht: een kijkje achter de schermen
  • 15.25 uur – Tour de Travail ICT
  • 15.45 uur – Werkgevers aan het woord
  • 15.55 uur – Afsluiting plenair gedeelte
  • 16.00 uur – Netwerkborrel

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor de Tour de Travail en onze kick off bijeenkomst? Fantastisch! In bijgaand formulier kun je aangeven waaraan, wanneer en met hoeveel collega’s je wilt deelnemen. Het ingevulde formulier kun je vervolgens mailen aan sila.basropansingh@uwv.nl. Meer informatie vind je op https://sites.google.com/site/tourdetravail/home.

Heb je nog vragen of behoefte aan meer achtergrondinformatie? Hassan Kaddouri, ICT adviseur van het WerkgeversServicepunt staat je graag te woord: 06 – 54760149